Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Foça'da askeri araca saldırı davası

Foça'da askeri araca saldırı davası

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 20:11:09

Foça'da askeri araca saldırı davası
İzmir'in Foça ilçesinde yaklaşık 4 yıl önce 3 köylünün öldürülmesi, ardından 2 askerin şehit olduğu 12 askerin de yaralandığı askeri servis aracına yönelik bombalı saldırının gerçekleştirilmesi ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 1 polisin şehit edilmesi olaylarının failleri oldukları iddiasıyla 2'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklardan Hasan Deliktaş yer almazken, Yunus Çiçek ve taraf avukatları hazır bulundu.

Çiçek tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında, terör örgütü PKK üyesi olduğunu tekrar ederek, mahkemenin vereceği cezayı umursamadığını söyledi.

Sanıklardan Şevket ve Şeyhmuz Rabindüz'ün avukatı Hüseyin Karaboğa ise müvekkillerinin üzerlerine atılı suçları işledikleri yönünde her türlü şüpheden uzak somut ve kesin bir kanıt olmadığını, iş yeri, konut ve araçlarında herhangi bir suç unsurunun ele geçirilmediğini belirterek beraat kararı verilmesini istedi.

Karaboğa, mahkemenin müvekkilleri hakkında ceza vermesi halinde ise lehe hükümlerin ve pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Diğer sanıkların avukatları da mahkemeye yazılı savunma vererek müvekkillerinin beraatini istedi.

Mahkeme Başkanı Mümtaz Erdoğan, Yunus Çiçek ve Hasan Deliktaş'ın tutukluluk hallerinin devamına, sonraki duruşmada hazır bulundurulmalarına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

2 Eylül 2012'de Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 1 polisin şehit olduğu, 1 polis ile 1 uzman çavuşun da yaralandığı çatışmada ele geçirilen teröristler Yunus Çiçek ile Hasan Deliktaş'ın, 6 Ağustos 2012'de İzmir'in Foça ilçesi Maltepe köyünde 3 çiftçinin öldürülmesi, ardından 9 Ağustos 2012'de 2 askerin şehit olduğu, 12 askerin de yaralandığı askeri konvoyun geçişi sırasında bomba patlatılması olaylarının failleri oldukları tespit edilmişti.

Savcı Sinan Taşkın'ın hazırladığı iddianamede sanıklardan Yunus Çiçek hakkında 30 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl, Hasan Deliktaş hakkında ise 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl istenmişti.

İddianame kapsamında teröristlere yardım ve yataklıkla suçlanan tutuksuz sanıklar Şevket Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, Şehmuz Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, Faruk Kayli'ya 26 kez ağırlaştırılmış müebbet, Reşit Ertuğrul, Kamil Solak ile Ali Yapan hakkında ise 16'şar yıl hapis cezaları istenmişti.

Sanıklardan teröristleri araçlarıyla Antalya'nın Kemer ilçesine götürdükleri iddiasıyla Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütüne yardım etme" suçundan yargılanan İsmail Avcı ve Kaysı Işık'ın dosyası da bu davayla birleştirilmişti.

Haber Ara