Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

FKÖ'den Trump'a Kudüs tepkisi

Filistin Kurtuluş Örgütü, ABD Başkan adaylarından Trump'un Kudüs'le ilgili mesajını sert dille eleştirdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 01:25:13

FKÖ'den Trump'a Kudüs tepkisi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri ve Başmüzakereci Saib Ureykat, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın Kudüs ile ilgili açıklamalarının, 'Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda İsrail işgaline son verilmesi' yönünde çağrı yapılmasının gerekliliğini' ortaya koyduğunu belirtti.

Ureykat, yaptığı yazılı açıklamada, "Trump'ın 'başkan seçilirse Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma sözü vermesi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın BM Genel Kurulu'nda, 'İsrail işgaline son verilmesi ve iş işten geçmeden iki devletli çözümün kurtarılması' çağrısında bulunmasına acil ihtiyaç olduğunu gösteriyor" ifadesini kullandı.

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, Trump'ın açıklamalarının, uluslararası hukuka ve ABD'nin dış siyasetine saygı göstermediğinin ifadesi olduğunu kaydetti. ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, dün Manhattan'daki Trump Tower'da bulunan konutunda İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşmesinde, 'başkan seçilirse Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını' belirtmişti. Açıklamalara tepki gösteren Filistin Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, ABD başkan adaylarının ülkedeki Yahudi oylarını elde etmek için Filistinlilerin meşru hakları ile uluslararası kanunlar ve kararlar aleyhinde sözler vererek, İsrail'e yakınlaşmaya çalıştığı kaydedilmişti.

 

Haber Ara