Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

Fitch'ten Güney Kore açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Güney Kore'de politik belirsizliklerin ortadan kalktığını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-10 14:28:07

Fitch'ten Güney Kore açıklaması

AA'nın haberine göre kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada Güney Kore'de yapılan devlet başkanlığı seçimini, Kuzey Kore ile yakınlaşmayı savunan solcu aday Moon Jae-In'in kazanmasının ülkede uzun süredir devam eden politik belirsizlikleri ortadan kaldırdığı belirtildi.

Açıklamada, Moon Jae-In'in, önümüzdeki dönemde Kuzey Kore'ye karşı daha uzlaşmacı bir yaklaşımda bulunmasının beklendiği ve bunun iki ülke arasındaki gerilimin azalmasına yol açabileceği bildirildi.

Ülkede halen yapısal sorunların olduğuna vurgu yapılılan açıklamada, "Önümüzdeki dönemde şeffaflığı artırıcı, yolsuzlukla mücadeleyi esas alan reformların devreye girmesi yönetimi güçlendirebilecek. Böylelikle ülkenin kredilerine de pozitif yansımalar olacak" denildi.

Açıklamada ayrıca, “ 'AA-' kredi notu ve 'durağan' görünüme sahip Güney Kore'nin milli gelirine oranla yüzde 38,7 seviyesindeki kamu borcu, 'AA' notu ile değerlendirilen ülkelerin ortalamasının (yüzde 39,7) altında bulunuyor." değerlendirmesine yer verildi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara