Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

Fırat Kalkanı sonrası bölgede 'yeniden yapılanma' sürüyor

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü IŞİD’den kurtarılan bölgelerde yeniden yapılanma çalışmaları sürüyor. ÖSO çatısı altındaki grupların ayrı ayrı oluşturduğu hapishanelerin birleştirileceği ve meclis kurulduğu öğrenildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-28 11:48:10

Fırat Kalkanı sonrası bölgede 'yeniden yapılanma' sürüyor

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre Fırat Kalkanı Harekatı ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolüne giren Suriye'deki 2 bin 15 kilometrekarelik alanda yeniden yapılanma çalışmaları hızla devam ediyor. Batıda Azez ve doğuda da Menbiç'e kadar uzanan bölgede son olarak, asayiş olaylarında tutuklananlar ile PKK/PYD ve IŞİD üyelerinin tutulacağı bir cezaevinin inşa edileceği öğrenildi. Daha önce, ÖSO çatısı altındaki grupların ayrı ayrı oluşturduğu hapishanelerin de bu şekilde birleştirileceği kaydedildi. Bölgede kısa süre önce de ÖSO yönetiminin yer aldığı bir yargılama mekanizmasının oluşturulduğu açıklanmıştı.

Diğer yandan bölgede her ilçe ve köyden temsilcilerin yer aldığı bir meclis de kuruldu. Fırat Kalkanı Harekatı'nda ilk kurtarılan bölge olan Cerablus'ta da bölgede görev yapacak yerel unsurlardan oluşan polis gücü sayısının da artacağı öğrenildi. İlk olarak 440 kişilik ekiple göreve başlayan polis gücünün, asayişten terörle mücadele ve trafiğe kadar farklı alanlarda eğitim aldığı da aktarıldı.

EL BAB'DA HUZURLU RAMAZAN

Fırat Kalkanı harekatıyla IŞİD'den kurtarılan Halep'in El Bab ilçesindeki halk, 6 yıl aranın ardından huzurlu bir ramazan ayına girmenin sevincini yaşıyor. Cadde ve sokaklarda yaşanan hareketlilik, bölgede iç savaş öncesi dönemleri andırıyor. Yaklaşık 100 bin kişinin geri döndüğü ilçede bir tarafta iç savaşın ağır tahribatına uğrayan ev ve iş yerleri bulunurken, diğer tarafta da cadde ve sokaklardaki canlılık dikkati çekiyor. Hayatın normale döndüğü bölgede yaşayan Yunus Menderes, Ramazanı huzurlu bir şekilde karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Menderes “Türkiye'deki hayırseverlerin desteğiyle 5 kişilik ailemin ihtiyacını karşılayabildim” diyor.

 

Haber Ara