Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Firari Tuncay Opçin, ABD’de böyle görüntülendi

Balyoz davasının bir kumpas olduğunun ortaya çıkması üzerine 75 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Tuncay Opçin, ABD'de görüntülendi. Opçin, 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “Yatakta basıp şafakta asacaklar” diye tweet atmıştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 09:15:45

Firari Tuncay Opçin, ABD’de böyle görüntülendi

Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek'in haberine göre; Tuncay Opçin, Texas'ta Houston yakınlarında görüntülendi. Buradaki Sugar Land'de bulunan çocuklarını görmeye gelen Opçin, kapalı, güvenlikli bir sitede ikamet ediyor. İşte Opçin'in o görüntüleri:

2_86

1_98

3_73

BALYOZ'UN '1 NUMARA'SI

Balyoz kumpası, TSK içindeki Cemaatçilerin önünü açmak için Gülen'in talimatıyla Tuncay Opçin öncülüğünde Taraf gazetesi kullanılarak hayata geçirilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Opçin, bu kumpasın yöneticisi olarak nitelendiriliyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianamesinde Tuncay Opçin hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma', 'devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme', 'devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama', 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarında 35 yıldan 75 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

'KUMPAS MATERYALLERİNİ OPÇİN VERDİ'

FETÖ'nün cezaevindeki üyelerinden Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur, savcılıkta verdiği ifadede "Tuncay Opçin, Baransu'ya yayımlaması için belge ve para veriyordu. Opçin'le görüştükten sonra önemli haberler yazıyordu" demişti. İddianameye göre Opçin başkalarının üzerine kayıtlı telefonlarla gizli yöntemler kullanarak iletişim kuruyordu. Balyoz kumpası iddianamesinde "Tuncay Opçin iddia edilen Ergenekon soruşturmaları öncesi ve sonrasında Mehmet Baransu ve Adem Yavuz Arslan ile birlikte TSK'ya yönelik operasyonların zemininin oluşturulmasına yönelik FETÖ'nün basın ayağını oluşturuyordu. Mehmet Baransu'nun suça konu DVD, CD'leri Tuncay Opçin'den aldığı anlaşılmıştır" ifadeleri yer aldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara