Dolar

32,3844

Euro

35,0304

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Finansal Hizmetler Güven Endeksi arttı

Finansal Hizmetler Güven Endeksi arttı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 14:58:42

Finansal Hizmetler Güven Endeksi arttı
Finansal Hizmetler Güven Endeksi, ağustosta bir önceki aya kıyasla 4,7 puan artarak 177,3 seviyesine çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından, ağustos ayına ilişkin Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE) açıklandı.

Buna göre, FHGE bu yılın ağustos ayında bir önceki aya kıyasla 4,7 puan artışla 177,3'e yükseldi. Endeks, temmuz ayında 172,6 düzeyindeydi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde FHGE'yi, son üç aydaki iş durumu ve hizmetlere olan talep artış yönünde etkiledi. Ayrıca, gelecek üç aya ilişkin hizmet talebi beklentisinin de endeks üzerindeki etkisi artış yönünde oldu.

Son üç ayda, iş durumunda iyileşme yaşandığını bildirenler lehine olan seyir bir önceki aya kıyasla güçlendi. Bu dönemde hizmet talebinde artış yaşandığını belirtenler lehine olan seyir ise bir önceki ay seviyelerinde devam etti. Öte yandan gelecek üç aydaki hizmetlere olan talebe ilişkin artış yönlü beklentilerin de güçlendiği gözlendi.

Son üç aydaki istihdama ilişkin değerlendirmelere bakıldığında, bir önceki ayda azalış bildirenler lehine olan seyrin artış bildirenler lehine döndüğü görüldü. Gelecek üç ayda istihdamda artış bekleyenler
lehine olan seyir ise zayıfladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara