Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Filistinli kızın vücudunda 13 mermi çıktı

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinli kızın vücudunda 13 mermi çıktığı öğrenildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-02 04:52:38

Filistinli kızın vücudunda 13 mermi çıktı

Filistinli insan hakları savunucusu İssa Amro, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli genç kız Hedil el-Heşlemun'un vücudunda 13 mermi saydığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Amro, 18 yaşındaki Filistinli genç kıza ateş açıldıktan 10 dakika sonra olay yerine gittiğini ve gördüklerini anlatmak için El-Halil'den Cenevre'ye geldiğini ifade etti.  

Amro, "Heşlemun'un İsrailli bir askere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu ve terörist olduğu söyleniyor. Heşlemun vurulduktan 10 dakika sonra olay yerine ulaştım, ve kanlar içinde yerde yatıyordu, ambulans çağrılmamıştı. Üzerinde bıçak falan da yoktu. Genç kızın vücudunda 13 mermi saydım" dedi. 

İsrail askerlerinin Filistinlilerin kanlarının ucuz olduğunu düşündüğünü ve onların hayatlarını hiçe saydığını ifade eden Amro, Filistinli genç kızın acımasızca öldürüldüğünü söyledi. 

İsrail askerlerinin El-Halil kentindeki Eş-Şüheda Caddesi girişinde bulunan askeri kontrol noktasında yaraladığı 18 yaşındaki Heşlemun tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara