Dolar

32,3373

Euro

35,1899

Altın

2.246,00

Bist

8.718,11

Filistinli gazeteci 80 gündür açlık grevinde

Filistindeki camilerde açlık grevindeki Muhammed El Keyk'e destek gösterileri düzenlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 21:42:17

Filistinli gazeteci 80 gündür açlık grevinde

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

İsrail'in ''idari tutukluluk kararı'' ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 80 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed El Keyk için Filistin'deki tüm camilerde Cuma Namazı sonrası destek gösterileri düzenlendi.

Başta Mescid-i Aksa olmak üzere İşgal altındaki Filistin topraklarında ki tüm camilerde ve Muhammed El Keyk'ın kaldığı hastane çevresinde destek gösterileri yapıldı. Bir grup Filistinli Cuma namazını El Keyk'in kaldığı hastanenin yakınındaki meydanda kıldı.

İsrail askerlerince 21 Kasım 2015'te Ramallah'taki evinde gözaltına alınan Keyk, hakkında hiç bir delilli suçlama olmamasına rağmen tutuklanmıştı. İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için gözaltına alındıktan 4 gün sonra açlık grevine başlamıştı.

Gazeteci El Keyk geçtiğimiz günlerde açlık grevinin etkisiyle konuşma yetisini kaybetmişti.

FİLİSTİN ESİRLER CEMİYETİ HUKUK BÜROSU'NDAN AÇIKLAMA

Yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Afula Hastanesinde 80 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed el-Keyk'ın sağlık durumunun kötüleştiği'' bildirildi.

Dipnot: İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla, istihbarat bilgilerine dayanılarak, Filistinliler, 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Haber Ara