Dolar

32,5281

Euro

34,7969

Altın

2.425,49

Bist

9.717,54

Filistin uzlaşı hükümetinde kabine revizyonu

Filistin uzlaşı hükümetinde kabine revizyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 21:01:55

Filistin uzlaşı hükümetinde kabine revizyonu
Hamas'tan, uzlaşı hükümetinde yapılacak kabine değişikliğinin, milli mutabakata yönelik bir "darbe" olacağı belirtildi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kabinede yapılacak değişimin anayasaya aykırı ve milli mutabakat çizgisinin dışında olduğunu ifade ederek, "Bakanlıklarda yapılacak değişim, milli mutabakata yönelik bir darbedir ve hükümeti, ayrılıkçı bir hükümete dönüştürecektir" dedi.

Hamas'ın, bu tür kabine değişimlerini ve bireysel uygulamalarını kabul etmeyeceğini vurgulayan Ebu Zuhri, Filistin hükümetini, kabine değişim kararından vazgeçmeye ve milli mutabakatın öngördüğü hükümleri uygulamaya çağırdı.

Filistin hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Rami el-Hamdallah'ın yarın (Cuma) uzlaşı hükümetinde beş bakanlığı kapsayan kabine değişikliğini açıklayacağı ve yeni kabinenin Devlet Başkanı Mahmud Abbas önünde yemin edeceği ifade edilmişti.

Açıklamada, söz konusu değişikliklerin, yerel yönetimler, eğitim ve yükseköğretim, ulaştırma, tarımın yanı sıra ekonomi bakanlıklarında gerçekleşeceği belirtilmişti.

Filistin'de, Hamas ve Fetih arasında 7 yıl aradan sonra 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da Rami el-Hamdallah başkanlığında "Uzlaşı Hükümeti" kurulmuştu.

Haber Ara