Dolar

32,5201

Euro

34,7829

Altın

2.419,30

Bist

9.704,78

Filistin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gidiyor

Filistin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gidiyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-31 22:08:03

Filistin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gidiyor
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Yahudi yerleşimcilerin Nablus'ta Filistinlilere ait evi ateşe vererek bir bebeğin ölümüne yol açtığı olayın dosyasının yarın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunulacağını belirtti.

Abbas, Filistinli bebeğin yanarak can verdiği olayın ardından Ramallah'ta Filistin yönetimi tarafından düzenlenen olağanüstü toplantı öncesinde gazetecilerin karşısına çıktı.

"Filistin yönetimi, BM'ye Filistin halkının korunması için tekrar yönelecek" diyen Abbas, "Dışişleri bakanımız Riyad el-Maliki, Filistinli bebek Ali Devabişe'nin yanarak ölmesi olayının dosyasını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunacak" diye konuştu.

Söz konusu olayın sorumluluğunun doğrudan "İsrail yönetiminde" olduğunu vurgulayan Abbas, "Bu olaylar, İsrail'in her yere yerleşim birimi inşa etmesi sonucu meydana gelmiştir. Bu Filistin halkının karşı karşıya kaldığı terörist ve düşmanca bir eylemdir" ifadelerini kullandı.

İsrail'in bahsi geçen saldırıyı gerçekleştirenleri cezalandırma noktasında şüpheleri bulunduğunu aktaran Abbas, "Suç işleyen herkes bir kaç saat sonra serbest kalıyor, birçok suçun failleri dahi bulunmuyor" diye tepkisini dile getirdi.

- Yahudi yerleşimcilere bağlı örgütler de terör örgütü

Abbas, ABD başta olmak üzere uluslararası toplumu, Arap ve İslam dünyasındaki terör örgütlerini isimlendirdikleri gibi, İsrail'deki yerleşimcilere ait örgütleri de 'terör örgütleri' şeklinde adlandırmaya çağırdı.

Yahudi yerleşimcilerin, örgüt liderlerinden talimat aldığını belirten Abbas sözlerini, "Radikal yerleşimciler, örgütlerdeki liderlerinden 'yalnızca evleri, camileri ve kiliseleri yakmayın, içindekileri de öldürün' şeklinde talimat alıyor" diyerek tamamladı.

Yahudi yerleşimcilerin önceki gün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybederken, anne ve babası da yaralanmıştı.

Haber Ara