Dolar

32,5277

Euro

34,9465

Altın

2.440,09

Bist

9.716,77

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-30 00:28:28

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü
Ürdün Kralı Abdullah, Kudüs'te Müslümanlara ve Hristiyanlara ait kutsal değerlerin, "kırmızı çizgi" olduğunu belirtti.

Kral Abdullah, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle, FBM Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi Dönem Başkanı Fode Seck'e gönderdiği mesajda "Kudüs'te Müslümanlara ve Hristiyanlara ait kutsal değerler, aşılmasına izin vermeyeceğimiz kırmızı çizgidir" ifadesine yer verdi.

Mesajda, "Mescid-i Aksa'ya yönelik son derece ciddi bir şekilde dini ve tarihi sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Filistin ile İsrail arasında barış olmadıkça ve adil bir çözüm sağlanmadıkça bölgede hepimizi tehdit eden terör tehlikesi sürecek, güvenlik ve istikrar sağlanamayacaktır" denildi.

Öte yandan Fas resmi ajansı MAP'ta yer alan habere göre, Kral 6. Muhammed de yayımladığı açıklamada, "Kudüs'ün Müslümanlar nezdindeki konumunu hafife almak ve Yahudileştirmeyi sürdürmek vahim sonuçlar doğuracaktır" ifadesini kullandı.

Müzakerelerin adil ve daimi bir barışın sağlanması için tek yol olduğu savunulan açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yönelik "düşmanca siyasetinde" ısrar etmesi nedeniyle bu yıl da Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nde Filistin meselesinde herhangi bir ilerlemenin olmadığı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 29 Kasım 1977 tarihinde yaptığı oturumda alınan kararla 29 Kasım, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü olarak kutlanıyor.

Haber Ara