Dolar

32,3282

Euro

35,0344

Altın

2.282,29

Bist

8.975,52

Filistin, BM'den yardım istedi

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve BM Genel Sekreteri'nden, İsrail'in şiddetine karşı önlem almasını istedi.Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve BM Genel Sekreteri'nden, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik şiddetine karşı önlem almasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 21:33:58

Filistin, BM'den yardım istedi

Mansur, BMGK Başkanlığı ve BM Genel Sekreterliği'ne gönderdiği mektubunda, İsrail'in, Filistin halkına karşı saldırılarının arttığını ve sadece cuma günü 7 Filistinlinin öldürüldüğünü, 45'inin yaralandığını bildirdi. 

BMGK ve Genel Sekreter Ban Ki-Mun'dan, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarından çıkması ve sivillere yönelik saldırılarını durdurması için önlem almasını talep eden Mansur, İsrail'in saldırılarının uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğunu vurguladı.

'İSRAİL TÜM SAVAŞ SUÇLARI VE DEVLET TERÖRÜ DOLAYISIYLA HESAP VERMELİ'

Filistin yönetiminin bu saldırıları kınadığını da aktaran Mansur, İsrail'i bu illegal eylemlerinden döndürmek için sözlerin yetmediğini, çok geç olmadan adım atılması gerektiğini belirtti. Mansur, İsrail'in tüm savaş suçları ve devlet terörü dolayısıyla hesap vermesi gerektiğini de kaydetti.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de basın toplantısında yaptığı açıklamada, bölgede şiddetin artmasından kaygı duyduklarını dile getirerek, "Sivillere yönelik saldırıları ve sivillerin öldürülmesini kınıyoruz" dedi. 

ORTADOĞU DÖRTLÜSÜ GELECEK HAFTA BÖLGEDE TEMASLARDA BULUNACAK

Gelecek hafta Ortadoğu dörtlüsünün bölgede temaslarda bulunacağını aktaran Dujarric, bir an önce müzakere masasına dönülmesini istediklerini dile getirdi.

20 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ÖLDÜ

Öte yandan Kudüs'te İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli bir genç hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kudüs'te gece yarısı Filistinli gençler ile yaşanan arbedede İsrail polisinin açtığı ateş sonucu yaralanan ve İsrail'e ait bir hastanede tedavi gören 20 yaşındaki Ahmed Salah yaşamını yitirdi. 

Görgü tanıkları, Salah'ın da ikamet ettiği Kudüs yakınlarındaki Şu'fat mülteci kampında gösteri düzenleyen Filistinliler ile İsrail polisi arasında dün akşam başlayan arbedenin sabah saatlerine kadar devam ettiğini ifade etti. İsrail polisinin müdahale sırasında gözyaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandığı gösteride Filistinlilerin, molotofkokteyli ile taş attığı kaydedildi.

 

Haber Ara