Dolar

32,3651

Euro

35,0927

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Filistin bayrağı Addis Ababa'da göndere çekildi

Filistin bayrağı Addis Ababa'da göndere çekildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 00:12:11

Filistin bayrağı Addis Ababa'da göndere çekildi
Filistin bayrağı, Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Kurulunun, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki merkez binasında göndere çekildi.

Kurulun Koordinatörü Ahunna Eziakonwa Onochie, Filistin bayrağının göndere çekilmesi amacıyla düzenlenen törende, uluslararası camiaya, Filistinliler ile İsrail arasındaki sorunun iki devletli çözüm çerçevesinde halledilmesi çağrısında bulundu.

Her yıl 29 Kasım'da kutlanan Dünya Filistin Halkıyla Dayanışma Günü'ne değinen Onochie, "Filistin halkına barış ve adaleti getirme, yerleşim birimleri inşaatı ve insan hakları ihlallerinin durdurulması taahhüdümüzü yineliyoruz" dedi.

Filistin'in Addis Ababa Büyükelçisi Nasri Ebu Ceyş de uluslararası camianın, Filistinlilerin tehcir, hapis, evlerinin yıkılması ve İsrail askerlerince öldürülmelerine son verilmesi için üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Ebu Ceyş, ayrıca Afrikalılardan İsrail ürünlerini boykot etmelerini istedi.

Etiyopya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Departmanı Müdürü Sirac Raşid ise Etiyopya'nın uluslararası platformlarda Filistin meselesini desteklediğini belirtti.

Raşid, Filistin-İsrail sorununun müzakere yoluyla çözülmesinden yana olduklarını vurguladı.

Üyeleri arasındaki ekonomik işbirliğini teşvik etmek amacıyla Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi tarafından 1958'de kurulan kurul, Afrika kıtasında yer alan 54 Birleşmiş Milletler üye ülkesinden oluşuyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara