Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

Filipinler'de devlet başkanlığı seçimi

Filipinler'de devlet başkanlığı seçimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 19:43:01

Filipinler'de devlet başkanlığı seçimi
Filipinler'de pazartesi günü yapılacak devlet başkanlığı seçimi öncesinde Devlet Başkanı Benigno Aquino, adayları, Davao Belediye Başkanı Rodrigo Duterte'ye karşı ittifak kurmaya çağırdı.

Aquino, ittifak kurulması halinde, seçim öncesi anketlerde yüzde 30 oy oranıyla diğer adaylardan önde giden Duterte'ye karşı başarı sağlanabileceğini belirtti.

Ayrı ayrı adayları desteklemek yerine tek bir aday üzerinde uzlaşılmasını isteyen Aquino, böylece "demokrasi adına tehdit" olarak değerlendirdiği Duterte'nin yenilebileceğini ifade etti.

Mevcut hükümeti "halkın iradesini yıkmak için acımasızca teşebbüste bulunmakla" suçlayan Duterte, seçimlere hile karıştırılabileceğini dile getirmişti.

Seçimlerde bağımsız aday olarak başkan yardımcılığı için yarışan Senatör Antonio Trillanes, Duterte'nin 2014 yılında devlete maliyeti 15 milyon doları bulan 11 bin hayali personel istihdam ettiğini öne sürerek şikayette bulunmuştu.

Davao Belediyesinin 2015'te ulusal hükümetten iyi yönetim ödülü aldığını vurgulayan Duterte, hakkındaki iddiaları reddederek, Trillanes'in suçlamalarının uydurma ve temelsiz olduğunu söylemişti.

Filipinliler, 9 Mayıs'ta yapılacak genel ve yerel seçimlerde devlet başkanı, devlet başkan yardımcısı, senatörler ve belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gidecek.



Haber Ara