Dolar

32,5670

Euro

34,7418

Altın

2.493,70

Bist

9.524,59

FIFA heyeti Gazze Şeridi'nde

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nden (FIFA) üst düzey bir heyet bölgede incelemelerde bulunmak üzere Gazze Şeridi'ne geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 15:13:05

FIFA heyeti Gazze Şeridi'nde

FIFA İsrail-Filistin Gözlem Komitesi Başkanı Tokyo Sexwale başkanlığındaki heyet İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında zarar gören Beyt Lahya kentindeki Filistin Futbol Federasyonu merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Sexwale, burada düzenlediği basın toplantısında, "İsrail-Filistin çatışması nedeniyle Gazze Şeridi'nde spor alanında yaşanan sıkıntıları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak için buradayız." dedi.

FIFA Başkanının Filistin'e gerçekleştireceği ziyaret öncesi ön incelemelerde bulunduklarını kaydeden Sexwale, "Siyaset için değil, futbol için buradayız. Görevimiz burada gördüklerimizi anlatmak. Burada neler olup bittiğini görüyorum ve bunları FIFA başkanına rapor edeceğim." diye konuştu.

Sexwale ayrıca bölgede barış için diyaloğa ihtiyaç duyulduğunu, futbolun da bu diyaloğun bir parçası olduğunu belirtirken, Filistinlilere de spor faaliyetlerini birleştirmeleri ve iç bölünmüşlüğe son vermeleri çağrısında bulundu.

Birkaç saatlik bir ziyaret için Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne gelen FIFA heyetinin burada İsrail'in 2014'teki saldırılarında yıkılan spor tesislerinde incelemelerde bulunacağı kaydedilmişti.

Gazze ziyaretinin ardından FIFA yetkilisinin Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Spor Bakanı ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Filistin Spor Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda 30 spor tesisi tamamen yıkılmış, 32 sporcu ölmüş, 3 milyon doların üstünde maddi kayıp oluşmuştu.

Haber Ara