Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Feyzioğlu’ndan Nasuh Mahruki açıklaması

Feyzioğlu, AKUT kurucusu Nasuh Mahruki’nin tutuklamaya sevk edilmesiyle ilgili ' Mahruki'nin yaptığı bir düşünce açıklamasıdır' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 14:50:21

Feyzioğlu’ndan Nasuh Mahruki açıklaması

Ensonhaber.com'da yer alan habere göre; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, AKUT kurucusu Nasuh Mahruki'nin tutuklamaya sevk edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Nasuh Mahruki'nin tutuklamaya sevk edilmesi ile ilgili, “Nasuh Mahruki'nin Cumhurbaşkanını tehditten tutuklamaya sevkedildiğini öğrendim. İddia konusu televizyon programını izlemiştim. Mahruki'nin söylediği, hiçbir makam kimseye mülk değildir, birgün devleti yönetenler değişir, bugün suç işleyenler o gün yargılanır.” diyen Feyzioğlu “Bu bir düşünce açıklamasıdır. Eleştiri hakkının kullanılmasıdır. Demokrasinin özü, bugün yönetenlerin zaten yarın değişeceğinin kabul edilmesidir. ‘Bir gün devir degişecek' denmesinin tehdit olarak yorumlanması son derece yanlıştır. Kişilerin yargılanıp yargılanmayacağına da zaten bağımsız ve tarafsız olmasını beklediğimiz savcılar karar verir. Tutuklama talebi üzerine Türk yargısının bu hususları dikkate alarak karar vereceğine inanmak istiyorum. Konuyla ilgili İstanbul Barosu Başkanı Sayın Durakoğlu'nu bilgilendirdim. Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi yetkilileri de şu an bu konu ile ilgileniyorlar. Ben de en yakından takip ediyorum” diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara