Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Feyzioğlu da açılışa katılmayacak

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra Feyzioğlu da son kararını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 15:36:21

Feyzioğlu da açılışa katılmayacak

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Türkiye Barolar Birliği Metin Feyzioğlu "Adli yıl açılışına katılmayacağım" dedi.

KILIÇDAROĞLU DA SONRA KARARINI VERMİŞTİ

CHP MYK toplantısından çıkan karara göre, Kılıçdaroğlu yarın Beştepe'te yapılacak açılış törenine katılmayacak.

ADLİ YIL KARMAŞASI

2014'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Feyzioğlu arasında gerçekleşen gerginlik sonrasında 2 yıldır tören düzenlenmiyordu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1 Eylül'deki adli yıl açılışı töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacağı duyurulmuştu. Törende ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuşacağı açıklanmıştı. Daha önceki törenlerde sadece Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve ev sahibi sıfatıyla Yargıtay Başkanı konuşuyordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında adli yıl açılışının Külliye'de yapılacağından dolayı katılmayacağını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı tarafından da açıklama yapılmış, TBB'nin açılışa katılım sağlamayacağı belirtilmişti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ise açılışa katılacağını açıklamış ve 

Yargıtay Başkanlığı, terörle mücadelede yaşanan can kayıpları nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılması planlanan 'Adli Yıl açılış kokteyli'ni iptal etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Adli Yıl açılış törenlerinin planlandığı gibi yapılacağı duyurulan açıklamada, "Son zamanlarda milli birlik ve beraberliğimize yönelik olarak meydana gelen terör saldırıları nedeniyle şahadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin anısına, gazilerimizin ve tüm şehit ve gazi ailelerinin acılarına duyduğumuz saygı ve derin üzüntü nedeniyle 1 Eylül 2016 tarihinde saat 20:00'de T.B.M.M. bahçesinde yapılacağı duyurulan 'Adli Yıl Açılış Kokteyli' iptal edilmiştir" dendi.

Haber Ara