Dolar

32,5871

Euro

34,8408

Altın

2.508,21

Bist

9.693,46

FETÖ'ye bir darbe de Moldova'dan

Moldova Başbakan Yaardımcısı ve Dışişleri Bakanı Andrei Galbur, Ankara ziyaretinin ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele edeceklerini dile getirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 21:37:06

FETÖ'ye bir darbe de Moldova'dan

Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Andrei Galbur, Ankara'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nı (TİKA) ziyaret etti.

İHA'nın haberine göre; TİKA'nın Moldova'daki projelerinin ele alındığı görüşmede, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili Galbur'a bilgi verdi. Galbur, burada yaptığı açıklamada, son dönemde Türkiye'de yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, hem bu olaylarda hem de darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için taziyelerini iletti. Moldova'nın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu belirten Galbur, FETÖ tehdidine karşı gerekli tüm önlenmeleri alacaklarını ifade etti.

TİKA'nın Moldova'nın her bölgesinde ayrım gözetmeksizin yürüttüğü projelerden memnuniyet duyduklarını belirten Galbur, "TİKA'nın projeleri birçok insanın hayatına dokunuyor ve değiştiriyor" ifadesini kullandı.

TİKA Başkanı Çam da Batı kamuoyundaki yanlış değerlendirmelere rağmen Türk halkının darbe girişimine karşı mücadelesine destek veren Moldova'ya teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bu örgüt bulunduğu her ülke için tehlike arz ediyor. Güler yüzlü görünüp sinsi şekilde ülkelerin stratejik kurumlarına sızana kadar gerçek yüzünü ortaya koymayan bu kanlı örgütün ülkenizde de okulları bulunabilir. Bu okullarla ilgili Moldova'nın gerekli tedbirleri alacağına inanıyoruz."

Çam, ayrıca, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da TİKA'nın hem Gökoğuz Yeri'nin (Gagavuzya) hem de Moldova'nın genelinde kardeş ülkeye yardımcı olmaya devam edeceğini belirtti.

1994 yılında açılan TİKA Kişinev Program Koordinasyon Ofisi, 1994-2015 yıllarında Moldova'da başta su temini ve hijyeni olmak üzere sağlık, eğitim, idari ve sivil altyapıların geliştirilmesi ile tarımsal üretim sektörlerinde 273 projeyi hayata geçirdi. TİKA, 2016 yılında Moldova'da 14 proje yürütüyor.

Haber Ara