Dolar

32,3237

Euro

35,0903

Altın

2.300,90

Bist

9.075,66

FETÖ üyelerinden çıkan 1 dolarların sırrı çözüldü

Yakalanan FETÖ üyelerinin üzerinden çıkan 1 dolarların sırrı çözüldü. Dolar üzerindeki numaralar üyelik bilgisini ortaya koyuyormuş.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 23:00:28

FETÖ üyelerinden çıkan 1 dolarların sırrı çözüldü

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, yakalanan FETÖ'cülerin üzerinden çıkan 1 dolarların sırrı çözüldü. Dolarların üzerinde yer alan rakamların, örgüt içinde kişinin kimlik numarası olarak kullanıldığı ve örgütün üyesi olduğunun göstergesi olduğu belirtildi.

RAKAMLAR KİŞİNİN ÖRGÜT ÜYELİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR

FETÖ/PDY örgütünün darbe girişiminin ardından örgüt üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan asker, vali, kaymakam, polis ve sivillerin üzerlerinde, evlerinde çıkan 1 dolarlar analiz edildi. Sık sık gündeme gelen F, G, H ve L serisi 1 dolarların üzerindeki harflerin değil, rakamların kişinin örgüt üyesi olup olmadığının şifresi olduğunu ortaya çıktı. Tutuklanan üst düzey örgüt üyelerinin verdiği ifadeleri değerlendiren ve 1 doların üzerindeki rakamları araştıran Milli İstihbarat Teşkilatı, sonunda örgüt içindeki kilidi kırdı.

KİMLİK VE SİCİL NUMARASI

Dolarların üzerindeki rakamların, kişinin örgüt içindeki kimlik ve sicil numarası olduğu belirlendi. Üzerinde 1 dolar olan bir kişi, FETÖ'nün Afrika ve Türki Cumhuriyetleri'nde bulunan okullarını ziyaretlere gittiğinde kendisinden 1 dolar istendiği, bu paranın üzerindeki seri numarasının, bilgisayar ağı üzerinden sorgulandığında, kişinin örgüt üyesi olup olmadığının tespit edildiği bildirildi.

EAGLE PROGRAMI KULLANDIKLARI BELİRLENDİ

Örgüt üyelerinin, akıllı cep telefonlarına yükledikleri 'ByLock' ve 'Asphalt 8: Airborne' isimli programların yanı sıra 'Eagle' programını da kullandıkları belirlendi.

Haber Ara