Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 16:34:53

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "futbol yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında Galatasaraylı eski futbolcular Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz hakkında gözaltı kararı alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından FETÖ/PDY'nin "futbol yapılanmasına" ilişkin, daha önce Galatasaraylı eski futbolcu Hakan Şükür hakkında yakalama kararı çıkarılan soruşturma kapsamında, Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz ile ilgili medyada yer alan haberler ihbar sayıldı. Soruşturma dosyasına, Erdem, Tütüneker ve Demiriz hakkındaki iddialara ilişkin bilgi ve belgeler eklendi.

Soruşturma çerçevesinde üç futbolcu hakkında da "FETÖ üyesi oldukları" gerekçesiyle gözaltı kararı alındı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri yakalamak için adreslerine gitti. Polis, İsmail Demiriz'i Büyükçekmece'deki evinde gözaltına alırken, Tütüneker ile Erdem bulunamadı.

Şüphelilerden Uğur Tütüneker'in 7 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'ndan, Arif Erdem'in ise 23 Temmuz'da İpsala Sınır Kapısından yurt dışına gittikleri tespit edildi. Demiriz'in Büyükçekmece, Erdem'in Zeytinburnu ve Tütüneker'in de Beşiktaş'taki evlerinde arama yapıldığı öğrenildi.

Aynı soruşturma kapsamında eski milletvekili ve eski Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür hakkında da 16 Ağustos'ta yakalama kararı çıkarılmıştı.

Haber Ara