Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 02:20:57

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
İzmir, Uşak, Denizli, Aydın ve Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

İzmir Konak Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşların nöbetine, sanatçı Uğur Işılak da sevilen şarkılarını seslendirerek destek verdi.

Katılımcılara hitap eden Işılak, 15 Temmuz'da Türk milletinin destan yazdığını, bu destanı dünyanın okuması gerektiğini söyledi.

Işılak, 15 Temmuz'un darbeye karşı kazanılmış bir zafer olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"245 şehidimizin hüznünü yaşıyoruz. Diğer yandan da ilk defa darbecileri püskürtmenin zafer mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çok önemli. Bu meydanlarda bizim eserlerimiz seslendiriliyor. Bundan gurur duyuyorum. Hamdolsun ki böyle kritik zamanda bizim eserlerimiz deşarj olmamıza vesile oluyor. Gerek liderimize yapmış olduğumuz eser gerekse de davamızla ilgili yazmış olduğum eseler, bunlar benim için gurur kaynağı diyebilirim. Hamdolsun bugünleri gördük."

İzmir'deki üniversitelerin rektörlerinin platformdan katılımcıları selamladığı etkinlikte, şehitler anısına lokmalar dökülerek aşure dağıtıldı.

- Uşak

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla belediye önünde toplanarak mehter marşları eşliğinde kent meydanına kadar yürüdü.

Katılımcılar, yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Şehitleri Anma Programı'nı kent meydanına kurulan dev ekrandan izledi. Daha sonra mehter takımı tarafından gösteri sunuldu.

"Demokrasi nöbeti"ne arkadaşlarıyla katılan Metin Yüksel Hacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletin darbeye ne kadar karşı olduğunu ve ne kadar demokrasinin yanında olduğunu meydanlarda gösterdiğini söyledi.

Vatanın sahipsiz olmadığını dile getiren Hacı, "15 Temmuz'dan bu yana arkadaşlarımızla meydanlardayız. Cumhurbaşkanımızın ve demokrasinin yanındayız. Çok şükür devletimiz, bu hainleri teker teker ayıklıyor. Mutluyuz ve devletimizle milletimizle gurur duyuyoruz. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın." ifadelerini kullandı.

- Denizli

Denizli'de, sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Delikliçınar Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Mehter marşları eşliğinde devam eden etkinlikte katılımcılar, aniden bastıran yağmur nedeniyle belediyenin giriş katı ile meydana kurulan brandaların altına sığındı. Vatandaşlar, daha sonra meydandaki dev ekrandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programı'ndaki konuşmasını dinledi.

Meydanda, hafızlar tarafından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

"Demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlardan Mehmet Altın, vatana ve millete ihanet edenlerin idamla cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Altın, milleti ve milli iradeyi tanımayan hainlerin ülkeyi bölmesine fırsat vermeyeceklerini söyleyerek, "Bizim silahımızı kendi insanına, bize doğrultacak kadar gözü dönmüş bu hainler, yıllarca devlete sızarak örgütlenmişler. Artık bunlar devletimizin içinden tek tek temizleniyor." dedi.

Nalan Ateş de hain FETÖ'nün darbe girişimine karşı iki haftadır meydanda demokrasi nöbeti tuttuğunu aktardı.

Milletin demokrasiye yönelik tehditlere karşı eskiye göre daha fazla bilinçli olduğuna değinen Ateş, "O hainlerin milletimize silah doğrultup, üzerlerine tank sürmesi, devlet kurumlarını bombalaması, darbeden de farklı bir şey. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız." değerlendirmesinde bulundu.

- Aydın

Aydın Kent Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak, "Bu vatan bizimdir, bizim kalacak", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "İdam isteriz" sloganları attı.

Meydanın bazı noktalarına "Vatan için nöbetteyiz", "Darbeler geride kaldı", merhum başbakanlardan Adnan Menderes ve Turgut Özal'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı "Milletin Adamları" yazılı pankartlar asıldı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine düzenlediği saldırıda 5 askerin şehit olmasından dolayı alanda müzik yayını yapılmadı. Bunun yerine Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Bozdoğan ilçesinde ise çiftçiler, "Hakimiyet Milletindir" pankartı ve Türk bayrakları ile süsledikleri 550 traktörle ilçe merkezinden eski Kemer Baraj Yolu'na kadar şehir turu attı.

Germencik Kaymakamlığı tarafından FETÖ'nün darbe girişimini protesto amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, mehter ve halk oyunu gösterilerine yer verildi.

- Manisa

Manisa'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit edilenler anısına Manisa Valiliği, Şehzadeler Kaymakamlığı ve İl Müftülüğü organizasyonuyla program yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma etkinliğinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Sinan Cihan da şehitler için dua ettirdi.

Vatandaşlara hitap eden Vali Mustafa Hakan Güvençer, 15 gündür meydanda olduklarını ifade etti.

Verilebilecek sesin, söylenebilecek sözün en güzelini aziz şehitlerin söylediğini vurgulayan Güvençer, şöyle konuştu:

"Ateşle oynanmaz, suyun önü kesilmez. Binlerce yıldır, defalarca öğrettik ama bir kez daha öğrenmeye ihtiyaçları varmış birilerinin. Ateşle oynanmadığı gibi bu milletle de oynanmaz. Suyun önü kesilemediği gibi bu milletin de önü kesilmez. Milletin ortak asgari müşterekleri var; bunlar vatanın bütünlüğü, devletin diriliği, ırz, namus ve irade. Bunlara bir el uzandığı zaman o eli kırılır. 15 Temmuz'da bu yaşandı. Hiç tereddütsüz milletin eli ile bu eli kırdık çok şükür."

Haber Ara