Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 02:00:27

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kızılay Meydanı'nda başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Meydanı dolduran vatandaşların nöbetine destek veren eski KKTC Tarım ve Orman Bakanı Kenan Akın ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, platformdan halkı selamlayıp darbe girişimine tepki gösterdi.

Katılımcılara seslenen Akın, Kıbrıs Türklerinin de ana vatan Türkiye'nin yanında olduğunu belirterek, "Bayrak sevdasıyla yanıp tutuşan ana vatan Türkiye'mde 80 milyon sabahlara kadar nöbet tutarken, bizim Kıbrıs'ta kalmamız mümkün değildi." dedi.

Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik vurgusu yapılan nöbette, Türkçe, İngilizce ve Arapça yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar attı. Alanda kurulu dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Şehitleri Anma Programı canlı yayınlandı.

Mehter takımının konser verdiği demokrasi nöbetinde, 15 Temmuz gecesi Kazan ilçesindeki Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nden uçakların kaldırılmaması için tarlalarını ateşe veren 7 çiftçi de platformdan halkı selamladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara