Dolar

32,5741

Euro

34,7584

Altın

2.501,48

Bist

9.693,46

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 01:50:41

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Erzurum ve Erzincan'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlarda toplandı.

Erzurum'da Yakutiye Kent Meydanı'nda demokrasi nöbetinin 15. gününde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, ellerinde bayraklarla marşlar okudu.

Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda her yaştan binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da belki de tarihin en tehlikeli oyunlarından birinin oynandığını belirterek, "En büyük ihanetle karşı karşıya kaldığımız o geceydi. O gecenin sabahı, vatanımızın yeniden dirildiği, yeniden milli mücadelenin kazanıldığı, geleceğe umutla baktığımız güzel bir güneş doğdu. İnşallah bu oyun son olur. Bu oyunu oynayanlar derslerini aldılar. Bir daha yeni oyunlar kurmanın gereksiz olduğunu anlayacaklar ve bizim önümüzde durmaktan da vazgeçecekler" diye konuştu.

Azizoğlu daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, AK Parti, CHP ve Saadet Partisi il başkanları ile kalabalığı selamladı.

Program daha sonra konser ve ilahi dinletisi ile devam etti.

- Erzincan'da "Vatan için nöbetteyiz" programı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde "Vatan için nöbetteyiz" programı ile protesto edildi. İlçe merkezinde bir araya gelen vatandaşlar ve iskan edilen Ahıska Türkleri, ellerinde Türk bayrakları ile programa katıldı.

Belediyeye ait çay bahçesinde Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda Vali Ali Arslantaş ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle teşekkür konuşmaları yaptı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıska Türkleri'nin 15 gündür meydanlarda olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz akşamı haince girişilen darbe girişiminden sonra bütün Türkiye'deki 79 milyon halkımızla beraber Ahıska Türkleri'de Üzümlü'de 15 gündür meydanda halkının, devletinin, hükumetinin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduklarını göstermek için el ele, kol kola bu milli iradeye sahip çıkma yolunda meydanlardadır. Milli iradeye kim karşı çıkıyorsa onların karşısında olmaya, dim dik ayakta durmaya, devletine sahip çıkmak için gecesini gündüzüne katan Ahıska Türkleri. Zaten Ahıska Türkleri vatansızlığın en acısını bilen insanlardır. Bu sebeple en fazla vatanın kıymet bilmede duyarlı olan Ahıska Türkleri'dir. Çünkü 72 yıldır vatansız bir hayat yaşamada. Bundan dolayı bu vatanı asla hainlere bırakmamak için kendileri Cumhurbaşkanımızın 'Meydanlara inin' talimatından sonra Ahıska Türkleri 15 gündür meydanlardadır."

Haber Ara