Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 01:05:10

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Isparta ve Burdur'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Isparta Hükümet Meydanı'nda, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programı'ndaki konuşmasını alandaki dev ekrandan canlı yayında izleyen katılımcılar, darbe girişiminde şehit olanlar için yapılan duaya eşlik etti.

Nöbet tutan vatandaşlara, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, İl Emniyet Müdürü Halil Altan, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert ve AK Parti İl Başkanı Osman Zabun tarafından aşure dağıtıldı.

Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, milletin sahip olduğu "Çanakkale ruhu"nun, FETÖ'nün darbe girişimiyle yeniden canlandığını söyledi.

Millete ve devlete uzanan hain ellerin bu ruh sayesinde kırılacağını belirten Günaydın, "Bu ihanet çetesinin ülkemize verdiği zararı en kısa sürede telafi edip, daha güçlü bir Türkiye olarak, daha güçlü bir millet olarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Soruşturmalar kapsamında kamuda görevden almaların süreceğini ifade eden Günaydın, sağlıklı bir gelecek için bu virüsün mutlaka kazınması gerektiğini vurguladı.

Görevden almaları hukuk içinde kalarak yaptıklarını, kurunun yanında yaşın yanmamasına dikkat ettiklerini anlatan Günaydın, "Bu kalkışma içerisinde olan kamu görevlilerini, 15 Temmuz akşamı burada kalkışmanın içerisinde olup, Ankara'ya, İstanbul'a giden ihanet çetesinin mensuplarının tespiti için biz de adli mercilerimiz de gece gündüz çalışıyor. Adli mercilerimiz de kılı kırk yarıyor. Suçsuz insanların mağdur olmaması için herkes olağanüstü bir çaba içerisindedir." diye konuştu.

- Burdur

Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, darbe girişimine tepki gösterdi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları ile "Birlikte Başardık, Birlikte Türkiye'yiz" yazısına yer verilen dev ekranın da bulunduğu meydanda, şehitler anısına saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Programda, Burdur Şirinevler Anaokulu çocuk mehter takımının gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Daha sonra, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu tarafından şehitler için dua ettirildi.

Etkinliğe, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Ara