Dolar

32,3702

Euro

34,9714

Altın

2.325,52

Bist

9.137,23

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 00:35:01

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşlar, İstanbul'un meydanlarında "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Binlerce kişi, akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Taksim Meydanı'na geldi. Darbe karşıtı sloganlar atan vatandaşlar, sahneden çalınan marşlara ve "Türkiyem" türküsüne eşlik etti. Bazı dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu ile yönetmenler de darbe girişimine tepkilerini göstermek için Taksim Meydanı'na geldi. Sanatçılar sahneye çıkarken, yönetmenler Mesut Uçakan ve Nazif Tunç, kısa birer konuşma yaptı.

Vatandaşlar, meydana kurulan ekranlardan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılışı ve Şehitleri Anma Programı'ndaki konuşmalarını dinledi.

Taksim'deki demokrasi nöbeti marşlar ve ilahiler eşliğinde devam etti.

Vatandaşlar, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde de "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla burada bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti, çeşitli sloganlar attı. Vatandaşlar, Fatih Belediyesi tarafından kurulan platform önünde, çalınan şarkılara ve marşlara eşlik etti.


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara