Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 00:32:13

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbetleri" sürüyor.

İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla, darbe girişiminde bulunanlar aleyhine sloganlar attı.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunan meydanda, çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarınca vatandaşlara yiyecek, içecek ikramı yapıldı.

AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, meydanda gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetlerinin 15'inci gecesine ulaştıklarını söyledi.

Darbe girişiminin halkın dik duruşu sayesinde atlatıldığını belirten Karadağ, "Bizler, demokrasi nöbetlerini asla bırakmıyoruz. Bu nöbetlere aralıksız devam ediyoruz. Buradaki kalabalık, her geçen gün artıyor. Sabah namazına kadar buradayız. Gündüz işe, akşam nöbete gidiyoruz." dedi.

Karadağ, demokrasi nöbetlerinde çok güzel bir atmosfer oluştuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türk milletinin devlete, vatana, bayrağa bir zarar geleceğini anladığında nasıl tek yürek, tek ses olduğunu görüyoruz. Bu, bizi onurlandırıyor, gururlandırıyor. Çanakkale, 101 yıl önce yaşadığı kahramanlık destanlarını 101 yıl sonra da milletin, halkın duruşuyla gösterdi. Bu millet, vatanı, bayrağı söz konusu olduğunda asla ve asla dik duruşunu bozmaz; bir tek canı var, onu da vatanı uğruna feda eder. Bunu gördük. Bu hain girişimi gerçekleştirenlere buradan sesleniyorum, başaramadınız, başaramayacaksınız."

Meydanda nöbet tutanlardan Emine Tintin de bu şekilde bir girişime ilk kez tanıklık ettiğini dile getirerek, "Milletin daha çağrı yapılmadan sokağa çıkmasına gerçekten çok hisleniyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın her konuşmalarında 'Milletimizin alnından öpülmesi gerekir' demeleri bizi çok duygulandırıyor." diye konuştu.

Haber Ara