Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 00:20:51

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi protesto edildi.

Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar toplu halde yatsı namazını kıldı.

Kılınan namazın ardından Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından "Efeler gösterisi" sunuldu, "Türkiyem" türküsü, "Sakarya" şiiri okundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bitti evlerinize dönebilirsiniz" diyene kadar meydanlarda olacaklarını söyledi.

Halkın her akşam meydanda toplanarak darbe girişimine tepki gösterdiğini ifade eden Aksoy, sabahın erken saatlerine kadar nöbet bekleyen vatandaşların daha sonra işlerine gittiğini kaydetti.

- Zonguldak

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua edildi.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti. Öte yandan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara su, meyve suyu ve nohutlu pilav ikram edildi.

- Bartın

Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, dev ekranda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Şehitleri Anma Programını izledi.

Meydana geçirdiği trafik kazası sonucu yürüyemeyen ve konuşamayan eşi Engin Okal ile beraber gelen Selda Okal, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbecilerin ülkeyi içeriden fethettiklerini söyledi.

Allah'tan Cumhurbaşkanı'na uzun ömürler vermesini dilediğini ifade eden Okal, "Çok şükür düşmanlarımızın tuzağına düşmedik. Hergün gelmek istiyorum ama hastamdan dolayı gelmek zor. 'Arkadaşı seni götüreyim' dedi eşime o da 'hemen elini kaldırdı' biz de geldik. Allah'a şükür o da iyileşecek." dedi.

Bedensel engelli Coşkun Yılmaz da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ülkeye ve millete sahip çıktığı için teşekkür ettiğini söyledi.

Darbe gecesi hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Yılmaz, "Çocuklarım beni buraya getiriyor. Ülkemize sahip çıkmak için buradayız. Oğlum da askerde. Bu vatan için her zaman buradayız. Bizdeki vatan sevgisi başkadır" ifadesini kullandı.

Meydandaki gösterilere AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav ve vatandaşlar katıldı.

- Kütahya

Kütahya'da kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etti.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Zafer Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde meydanlarda milletin asil bir duruş sergilediğini vurguladı.

Milletin, tank ve toplara karşı kendisini siper ettiğini anlatan Gazel, "Millet iradesiyle darbe heveslilerinin heveslerini kursağında bıraktı. Kendi vatandaşına bomba atan, tankla ezen, kendi vatandaşına kurşun sıkan sivil asker polis ayırt etmeden her tarafa saldıran bu hain haddini bilmez şebekenin başı da mensupları da gereken cezayı alacaklardır. Milletimiz gerekeni yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir." diye konuştu.

Domaniç ilçesinde de vatandaşlar, Çarşamba köyü Hayme Ana Türbesi önünde "demokrasi nöbeti" tuttu.

Kentteki protesto gösterisi, Kütahya Evliya Çelebi Mehter Takımı'nın konseriyle devam ediyor.


Haber Ara