Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 20:32:20

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Şadan Eren, FETÖ'nün darbe girişiminin ekonomiye olumsuz etkileri olduğunu belirterek, "Böyle olağanüstü bir sürece rağmen Maliye Bakanlığımızca yapılmakta olan varlık barışı, vergi ve prim borçları ile ilgili çalışmaları da yerinde buluyoruz." dedi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun da katıldığı temmuz ayı toplantısında, demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve FETÖ'nün darbe girişimi kınandı.

Eren, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi tarihinin en büyük sınavlarından birinden başarıyla çıktığını belirterek, uzun yıllardır devlet içinde yapılanmış FETÖ mensuplarının, silahlarını halka doğrulttuğunu fakat milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, medya ve halkın kararlı duruşu ile emellerine uluşamadığını vurguladı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun henüz olay tazeyken birlik üyelerine gönderdiği mesaj ile darbe girişimine karşı çıktığını, halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımadığını duyurduğunu anımsatan Eren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda ilk günden itibaren meydanlarda demokrasiden yana duruşlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Eren, halkın siyasi parti gözetmeksizin Türk bayrağının altında buluştuğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Devlet kurumlarında önemli bir temizlik yapılmış, bu kurumların yeniden yapılandırılması gerektiği ortaya çıkmıştır. Darbe girişiminin elbette ki ekonomimize de olumsuz etkileri olmaktadır. Böyle olağanüstü bir sürece rağmen Maliye Bakanlığımızca yapılmakta olan varlık barışı, vergi ve prim borçları ile ilgili çalışmaları da yerinde buluyoruz. Bundan dolayı da hükümetimize teşekkürlerimi arz ediyorum."

Haber Ara