Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 14:27:58

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Filistinli tutuklu komutan ve yazar Abdullah Galib Bergusi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini mektupla kınadı.

İsrail'in Rimon Hapishanesi'nde tek kişilik hücrede tutuklu bulunan ve İsrail tarafından 67 defa müebbet cezası ile 6 bin 300 yıl hapis cezası verilen, Filistin direnişinin önemli isimlerinden Bergusi, "Yoldaki Mühendis" isimli kitabını yayımlayan Ekin Yayınları aracılığıyla gönderdiği mektupla FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Bergusi, mektubunda Türkiye halkı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la dayanışma içinde olduğunu belirterek, "Vahşi askeri darbe girişiminin üzerinden biraz zaman geçse de hapishaneden gönderdiğim bu kelimelerin size ulaşması için Rabb'imize duacıyım. Siyonist gardiyanların zulmüne ve gaddarlığına, üzerimizdeki tüm baskılara rağmen Allah'ın izniyle size gönderdiğim mesajlardan haberdar oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitap eden Bergusi, "Sayın Erdoğan! Sabırlı ol ve bu Hak davanı devam ettir, çünkü doğru yolda ilerliyorsun. Üzerinde ülkenin ve ümmetin bireylerini taşıyan ve sahil-i selamete ulaştıran güçlü bir köprü gibi ol. Aleyhinde çalışanlara ve askeri darbe teşebbüsünde bulunanlara ise Hazreti Ömer'in kılıcı ve şiddeti yeter. Çünkü o kılıç, zalimleri ve İslam toplumuna zarar verenleri perişan etmişti." görüşlerini dile getirdi.

Bergusi, darbe gecesi sokaklara çıkan ve tanklara karşı koyan Türk halkına da seslenerek, "Ne kadar şerefli ve izzetli olduğunuzu ispatladınız. Kanınızla ve cesaretinizle askeri darbe girişimine karşı koydunuz. Tüm dünyaya vatan ve ümmet sevgisinin ne olduğunu çok iyi öğrettiniz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Köpeklerin havlaması bulutlara zarar vermez"

Darbe girişiminde bulunan FETÖ'yü kınayan Bergusi, "Gerek dış güçlerin desteğini ve yardımını alıp, gerekse de içte devlet organlarını ele geçiren darbeciler ise şunu çok iyi belleyin ki siz vatanınıza ihanet ettiniz. Emelleriniz ve çabanız boşa çıkmıştır. Son olarak derim ki, köpeklerin havlaması bulutlara zarar vermez." görüşünü kaydetti.


Haber Ara