Dolar

32,5953

Euro

34,7829

Altın

2.416,49

Bist

9.645,02

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 01:15:12

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşlar, Taksim Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürüyor.

Meydanı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan platformdan, vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler dinletildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlar, "Türkiyem" ve "Ortağız Bir Namusa" şarkılarına eşlik ederek, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Meydanda toplanan kalabalık, "Darbelere karşı direneceğiz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "En büyük asker, bizim asker", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve 'Darbeye hayır" şeklinde sloganlar attı, çeşitli pankartlar taşıdı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz Taksim'deki "demokrasi nöneti"ne katılarak halka hitap etti.

Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu bazı kişiler de hem kendi ülkelerinin bayrakları hem de Türk bayraklarıyla alanda yer aldı.

Vatandaşlara, bazı kurum ve kuruluşlarca yiyecek ikramı yapıldı.

Haber Ara