Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.298,64

Bist

8.979,58

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 01:01:42

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Nevşehir ve Yozgat'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için yine meydanları doldurdu.

Nevşehir'de Türk Telekom binası önündeki Diriliş Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminde bulunanların devletin her kademesinden temizleneceğini söyledi.

Darbe teşebbüsünde bulunanların cenazelerini ailelerinin bile kabul etmediğini belirten Ünver, "Milletimizin kahramanca duruşu karşısında bu hain girişim püskürtüldü. Bu hainler artık devletin ekmeğini yiyemeyecekler." dedi.

Havai fişek gösterisinin de yapıldığı meydanda, Nevşehir Kızılay Şubesi tarafından kan bağışı çadırı kuruldu. "Kan ver hayat kurtar", "Hiçbir darbe meşru sayılamaz" yazılı pankartların asılı olduğu çadırda vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Alanda toplanan kalabalığa İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından aşure ve su dağıtıldı, Semerkand Derneği ise çay ikramında bulundu.

Kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de halka hitap etti.

- Yozgat

Yozgat'ta da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, elllerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Emekli öğretmen Perihan Sungur, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük lider olduğunu söyledi. Erdoğan'ın, "meydanlara çıkın" demesiyle dışarı çıktıklarını anlatan Sungur, "13 gündür meydanlarda nöbetteyiz. Allah bu millete zeval vermesin. Cumhurbaşkanımıza Allah ömür versin, yapacağı işlerde ömrü kafi değilse gerçekten ömrümüzden alsın onun ömrüne versin inşallah. Darbe girişimini başta bu kadar ciddiye almamıştık. Cesaret edemezler, yapamazlar demiştik, ama hainliğin sınırı yokmuş. Bunu da en adi şekilde yaptılar. Allah'a havale ediyoruz, o güzel eyler inşallah." diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'na vatan için, demokrasi nöbeti için geldiğini söyleyen engelli vatandaş Nuri Arun da "Gerekirse canımı da veririm. Darbe yapanların Allah belasını versin. Vatan sağ olsun." dedi.

Haber Ara