Dolar

32,5147

Euro

34,7527

Altın

2.495,49

Bist

9.693,46

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 20:03:35

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Hatay'da Suriyeli iş adamları Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin engellenmesi nedeniyle 'şükür kurbanı' kestirdi.

Antakya ilçesinde Suriyeli iş adamları Ayman Khalil ve Hazim Alharis, FETÖ darbe girişiminin engellenmesi dolayısıyla 20 koyun kestirerek Türkiye için dua etti.

Türk ve Suriyeli vatandaşların bir araya geldiği etkinlikte konuşan iş adamı Khalil, Türkiye'yi darbe girişimine karşı koruyan Allah'a 'şükür kurbanları' adadıklarını söyledi.

Türkiye'nin, ülkelerinde başlayan iç savaştan bu yana her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Khalil, 'Türkiye, Suriye halkına sahip çıkarak elinden gelen her türlü yardımı yaptı. Bizler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetine ve Türk halkına teşekkür ediyoruz. Türkiye bizim ikinci vatanımızdır. Türkiye'yi çok seviyoruz. Allah Türkiye'yi korusun' diye konuştu.

Etkinliğe katılan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Bulanık, Türkiye'nin bir grup terbiyesizin darbe girişimiyle karşılaştığını, buna karşı verilen yüzlerce şehit ve yaralının sayesinde darbe girişiminin durdurulduğunu kaydetti.

Bulanık, Türk halkının dünyaya gücünü Filistin'de, Suriye'de, Mısır'da, Ortadoğu'da ve darbe girişiminde bulunanlara karşı gösterdiğini belirtti.

Antakya İnsani Yardım Derneği Temsilcisi İsmail Yıldırım da Suriyeli iş adamlarına teşekkür ederek, kurban etlerinin kendileri aracılığıyla Türk ve Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurbanlar kesildi.







Haber Ara