Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 14:12:47

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Kahramanmaraş'ta kendileri gibi engelli babaları ve yaşlı anneleriyle yaşayan iki kardeş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti"ni Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla süslediği evlerinde tutuyor.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkisini meydanlarda 12 gündür sürdüren Kahramanmaraş halkına Merkez Onikişubat ilçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki evlerinden destek veren Koç ailesini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya ve Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ziyaret etti.

Koç ailesinin bireyleriyle görüşen Çetinkaya ve Akşam, bir yaşında geçirdiği felç nedeniyle engelli kalan Ahmet Koç (39) ile zihinsel engelli ağabeyi Mehmet Koç'un (43) Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarıyla süsledikleri odalarını gezerek, demokrasi nöbetine evlerinden verdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti.

Ahmet Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini ve onu görmek istediğini söyledi.

En büyük dileğinin askere gidip şehit olmak olduğunu belirten Koç, "Cumhurbaşkanımı görmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan televizyona çıkınca 'Allah seni korsun' diyorum. Darbe yapmak isteyen askerlerin Allah belasını versin. Bunları Cumhurbaşkanına da söylemek istiyorum. Onu kucaklamak istiyorum. Bütün derdim bu işte." dedi.

Baba Ahmet Koç da FETÖ'nün darbe girişiminin 60 ve 80'lerdeki darbeleri geçtiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok dua ettiklerini söyledi.

Oğullarının Erdoğan'ı çok sevdiğini belirten Koç, "Mehmet oğlum da Ahmet gibi fazla sever, özden sever. Çok dua ediyoruz. İnşallah dualarımız da müstecap olur." sözlerine yer verdi.

Anne Sultan Koç da FETÖ'nün darbe girişiminde, askerlerin halkın topu, tüfeği ve uçağıyla halka kurşun sıktığını anımsattı.

Haber Ara