Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 04:56:48

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Allah'ın izniyle bu milletin sağlığı ve selameti için canını vermeye hazır bir Cumhurbaşkanı olduğu sürece, bu millet de onun yolunda canını vermeye hazır olduğunu göstermiştir." dedi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Atatürk Parkı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Katılımcılara hitap eden Erdoğan, Türk milletinin, vatanı için gerektiğinde tankların önüne geçerek canlarını verebileceğini tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Milletin, ne kadar büyük olduğunu aslanlar gibi yeniden kanıtladığını anlatan Erdoğan, "Çanakkale'de 250 bin şehidini veren, Kurtuluş Savaşı'nda 10 bin şehidini veren bu millet, namusunu, onurunu korumak için canını söz konusu etmeyeceğini, gerektiği zaman tankların önünde duracağını daha 10 gün önce gösterdi. Allah'ın izniyle bu milletin sağlığı ve selameti için canını vermeye hazır bir Cumhurbaşkanı olduğu sürece, bu millet de onun yolunda canını vermeye hazır olduğunu göstermiştir." diye konuştu.

Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı sonrası bu güzel vatanı paylaşmaya çalışanların, bu topraklardaki projelerinin bitmediğine şahit olduklarını dile getirdi.

Uluslararası Af Örgütüne seslenen Erdoğan, bu örgütün Türkiye'de yaşananlardan ziyade ABD'deki gelişmeleri takip etmesi gerektiğini belirtti.

ABD'de her yıl binden fazla kişinin polis kurşunuyla öldüğünü hatırlatan Erdoğan, "Bu darbeciler, Allah göstermesin başarılı olsaydı, ne kadar insanın hayatına kıyacaklarını tahmin edebiliyor muyuz? Artık kulla kulluk yok. Bakın eğer demokrasi ise eğer oy kullanıyorsak, o zaman bu ülkede bir daha ihtilal olmaması için hangi sistem kurulacaksa onu meydana getirmek, o sistemin kurulması için sesimizi çıkarmak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de vatandaşların, "Bilal burada, FETÖ nerede?" sloganı atması üzerine, "Sahi FETÖ nerede?" yanıtını verdi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'de yaşadığını anımsatan İşler, şöyle devam etti:

"Bu millete ait olsaydı, milli olsaydı, orada olur muydu? Zaten öyle olsaydı böyle bir ihanete kalkar mıydı? O darbecilere karşı durmanız var ya, ne demek biliyor musunuz? 'Türkiye'yi size teslim etmeyeceğiz' demektir. Dolayısıyla sevgili kardeşlerimiz, Allah sizlerden razı olsun. Bu iradeyi, bu kararlılığı gösterdiniz. Bundan sonra Türkiye üzerinde hesap yapanların çok daha fazla düşünmesi gerekiyor."

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci talimatına kadar meydanlardan, parklardan ayrılmayacaklarına dikkati çekti.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, şehitler için dua etti.

Haber Ara