Dolar

32,5051

Euro

34,8694

Altın

2.485,31

Bist

9.530,47

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 03:05:15

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Denizli ve Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Denizli kent merkezindeki Delikliçınar Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile darbe teşebbüsüne karşı tek ses, tek yürek olmayı sürdüren grup, mehter takımının marşlarına eşlik etti.

Nöbet tutan vatandaşlardan Mustafa Karaçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'da yaşadığını söyledi.

Karaçay, 15 Temmuz akşamı darbe girişimini öğrenince Frankfurt'ta konsolosluk önünde toplanıp Türk bayraklarını dalgalandırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Televizyonlardan izledik, bir şey yapamadık. Gelmek istedik ama gelemedik. Çok şükür şimdi buradayız. Ne pahasına olursa olsun buraya gelmeye mecburduk. Biz de bu milletin bir parçasıyız, vatanımızı seviyoruz. Burada olmak gurur verici bir durum. Öleceğimizi bilsek dahi ülkemize, vatanımıza sahip çıkacağız. Demokrasinin kalması için elimizden geleni yaparız. Vatanımızın bekası için ölmeye hazırız. Cumhurbaşkanımız 'eve dönün' diyene kadara meydanlarda demokrasi nöbetine devam edeceğiz."

Engelli aracıyla her gün üç kilometrelik yolu gelerek "demokrasi nöbeti" tutan Sadık Ateş ise orduya sızan hainlerin bu girişimini protesto ettiklerini anlattı.

- Uşak

Uşak'ta ise "demokrasi nöbeti" için kent meydanını dolduran kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp slogan atarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Mehter takımının gösterisinin ardından halka hitap eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, darbe girişimine karşı tepkilerin her geçen gün arttığını dile getirdi.

Ülkede oynanan oyunu darbe girişiminin yaşandığı gece bozduklarını bildiren Cahan, "Cumhurbaşkanımıza suikast düzenlemeye kalkan o hainler, saklandıkları deliklerinde yakalandı. Onlar devlete, yargıya tek tek hesap verecek. O sıktıkları kurşunların, yaptıkları girişimlerin hesabını verecekler. Devletimiz o hainleri demir yumruğuyla ezecek." ifadelerini kullandı.

Katılımcılardan çiftçi Hasan Türkay ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün Uşak'a 25 kilometre uzaklıktaki köylerinden arkadaşlarıyla geldiklerini aktardı.

Türkay, 12 Eylül 1980 askeri darbesini yaşadıklarına değinerek, "Bu acının ne olduğunu, halka ne kadar zulüm edildiğini bildiğimiz için 15 Temmuz gecesi darbe girişimini duyduğumuz anda ailelerimizle helalleşip şehre geldik. O gün burada sabaha kadar nöbet tuttuk. Ülkemizi bu hainlere teslim etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar meydanı terk etmeyeceğiz." diye konuştu.

Ailesiyle nöbete katılan Ayhan Aytekin de milletimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve hükumete sahip çıktığını belirtti.

Darbe girişiminde bulunan hainler karşısında herkesin meydanlarda olması gerektiğine dikkati çeken Aytekin, "80 darbesinde halk, devletine sahip çıkmadı ama bugün halkımız devletine sahip çıkıyor. Devletimize, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

Haber Ara