Dolar

32,3641

Euro

34,9738

Altın

2.326,17

Bist

9.073,02

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 02:33:02

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" kentin değişik noktalarında binlerce vatandaşın katılımıyla devam ediyor.

Başakşehir'de "demokrasi nöbeti" için vatandaşlar, Fatih Terim Stadyumu'nun otoparkında bir araya geldi.

"Demokrasi nöbeti"ne, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kulüpler Birliği Vakfı ve Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve takımın tüm oyuncuları ile sanatçı Fettah Can da katıldı. Tankın egzozuna gömleklerini sıkıştırıp etkisiz hale getirmeleriyle simgeleşen tantunici Danyal Şimşek ve köfteci Şükrü Kıntaş da "demokrasi nöbeti"nde yer aldı.

Kıntaş yaptığı açıklamada, Başakşehir'in büyük bir iş başardığını belirterek, "Başakşehir'de bütün evler aşağı indi. Basın Ekspres yolundan havalimanına gidecek bütün tankları, halkımızla birlikte durdurduk ve ülkemizi korumuş olduk." dedi.

Cumartesi günü bir oğlunun dünyaya geldiğini aktaran Kıntaş, "Ben ona Cumhurbaşkanımızın en küçük askeri diyorum. Oğluma, darbe girişimine karşı koyarken oğluyla şehit olan Erol Olçok'un oğlunun ismini, yani Abdullah Tayyip adını koydum." diye konuştu.

Şimşek de o akşam herkesin beraber olduğunu anlatarak, "O akşamı yaşamak lazımdı. Geridekileri hiç düşünmedik. Tek düşündüğümüz; o tankları, o askerleri durdurabilmekti." dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar, sanatçı Fettah Can ile İstiklal Marşı okuyarak, "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

- Kısıklı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı'daki "demokrasi nöbeti"ne katılan binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla bekleyişlerine devam ediyor.

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara seslenen eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 15 Temmuz gecesi bir destan yazıldığını söyledi.

Türk milletinin demokrasi ve insan haklarına sahip çıktığına işaret eden Bağış, şunları kaydetti:

"Bu paralel ihanet çetesi, bir asalak gibi bu milletin kanını emdi. Gün geldi 'himmet' adı altında milletten zorla haraç topladı. KPSS sorularını çaldı, beynini yıkadıkları gençleri devlete soktu. Ömrünü terörle mücadeleye vermiş komutanlarımıza iftira atıp, 'darbeci' deyip onları içeri attırdı. 17 Aralık'ta Sayın Cumhurbaşkanı ve yakın çalışma arkadaşlarına kumpas kurdu ve iftira attılar, montajlar yaptılar. Gönül isterdi ki bunların ne kadar kumpasçı, yalancı ve iftiracı olduklarını görmek için bu kadar şehit vermeseydik ama 15 Temmuz'da sizin vergilerinizle alınmış uçaklarla sizin Meclisinizi vurdular ama bu millet, bu ülkeyi bir avuç haşhaşiye yedirmedi."

Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da 15 Temmuz gecesi, ülkenin bölünmez bütünlüğüne vurulan darbenin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve millet sayesinde yenildiğini belirtti.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı da bu yolda şehit olan vatandaşlara, Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Medipol Başakşehir Futbol Takımı oyuncuları da "demokrasi nöbeti"nde yer aldı.

- Silivri

Silivri Uğur Mumcu Meydanı'nda ellerindeki Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, slogan atarak FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, meydanda toplanan vatandaşları selamladı. Meydandakilere hitap eden Kadıoğlu ve Kutlu, darbe girişimini kınadı.

Vatandaşlar, darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okudu.

- Beykoz

Beykoz Belediyesi önünde, vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Eğitimciler Birliği Sendikası 3 No'lu Şubesi de Beykoz Meydanı'ndan belediye önüne yürüyerek, darbe girişimini protesto etti.

Belediye önünde toplanan vatandaşlara seslenen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "demokrasi nöbeti"nin devam edeceğinin altını çizerek, "Heyecanı olmayan bir millet yaşayamaz. Heyecanı olmayan topluluklar da yaşayamaz. 15 Temmuz gibi kara bir gecenin bize heyecan getirmesini istemezdik ama heyecanın hangi yolla geleceğini bilmek mümkün değil. 15 Temmuz akşamı, Türkiye tarihinde bir kara gündür ve inşallah bu milletin uyanmasını sağlamıştır." ifadelerini kullandı.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da halkın Çanakkale ruhuyla ayağa kalktığını anlatarak, "O dışarıdan gelen asker kılıklı çetelerin bilmedikleri bir şey vardı, onu hesap etmemişlerdi. Türk milleti, 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır' dendiğinde, dünya görüşüne bakmadan, siyasi düşüncesine, etnik kökenine bakmadan, nasıl birlik beraberlik içinde sokaklara dökülebileceğini, tanklara kafa tutabileceğini, tankların altına yatabileceğini gösterdi." dedi.

Eğitim-Bir-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "tamam" diyene kadar meydanlarda nöbete devam edeceklerini dile getirdi.

Beykoz'da hayatını kaybeden şehitlerin de anıldığı "demokrasi nöbeti"nde, Beykoz Kızılay Şubesi kan bağışlarını kabul etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara