Dolar

32,3781

Euro

34,9874

Altın

2.326,14

Bist

9.090,70

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 04:15:45

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik sürdürülen operasyonla ilgili olarak, "Çok mücadelemiz, çok savaşımız oldu. Bu, düşmanla, zaman zaman içimizden çıkmış hainlerle oldu ama bu en sonu, bizi en çok acıtan, inciten, üzen en son ihanet oldu." dedi.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşların FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Antalyalıların Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösterileri sürüyor.

Antalya Valisi Karaloğlu, FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan halka hitaben yaptığı konuşmada, meydanlar dolu oldukça FETÖ teröristleri ile işbirlikçisi yabancıların ülkeyi bölemeyeceğini söyledi.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Büyük Türkiye'nin öncüsü Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yeniden dirilişi, şahlanışı hep beraber yaşıyoruz. Olanlar hepimizin gözü önünde oldu. Bu topraklarda 1071'den bu yana Anadolu'yu vatan kılmak için çok şehit verdik. Çok mücadelemiz, çok savaşımız oldu. Bu, düşmanla, zaman zaman içimizden çıkmış hainlerle oldu ama bu en sonu, bizi en çok acıtan, inciten, üzen en son ihanet oldu. Çünkü bu ihanet çetesi, bu milletin sadakası, zekatı, milletin kurban parasıyla bu hale gelmiştir. Bu milleti himmetleriyle semiren, büyüyen bu çete nihayetinde bu milletin vergisiyle alınan silahını bu millete doğrulttu. Bunu hiç yaşamamıştık. Bütün ihanetleri, düşmanlıkları görmüştük ama bu kadar acısını, bu kadar aşağılığını, utanmazını ilk defa gördük. Bugün hala FETÖ terör örgütünün lideri, başı, okyanus ötesinden Pensilvanya'dan fitne fücuruna hala utanmadan devam ediyor. Dönüp milletinden özür dileyeceğine, 'Ey milletim senin iyi niyetini suistimal ettim, emanet ettiğin zekatına, sadakana, kurban parana ihanet ettim' diyeceğine hala Sayın Cumhurbaşkanımıza dil uzatmaya, fitne, fücur çıkarmak istemeye devam ediyor. 10 gündür buradasınız. Başkomutanımızdan talimat gelinceye kadar buradayız. On değil onlarca gün sürse de buradayız."

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de darbe girişiminde iki önemli faktörün öne çıktığını vurguladı.

Samani, "Biri cumhur, biri de cumhurun reisi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu iki unsur bir, beraber oldu, bir de dik duruşuyla yiğit Başbakanımız... Cumhurbaşkanımızın söylediği laflar bu darbeyle hayata geçti adeta. 'Biz bu yola kefenimizi giyip çıktık.' demişti. Tekrar kefenini giyerek yola çıktı. Gücünü milletten alan bir lider olduğunu gösterdi. Yıllarca söylediğimiz 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' sözü de gerçek oldu. Dünyanın neresinde darbe olursa olsun, darbede o ülkenin başındaki yönetici, pılını pırtısını toplayıp, kendi canını, ailesinin canını kurtarma derdine düşer. Darbeler de bundan dolayı başarılı olur. Eğer baştakiler kendi can derdine düşerse darbecilerin umduğu budur. Bizim cumhurbaşkanımız, liderimiz öyle yapmadı." dedi.

- Yusuf Güney'den destek

Antalyalıların demokrasi nöbetine destek veren şarkıcı Yusuf Güney ise şehitlerden dolayı buruk sevinç yaşadığını söyledi.

81 ilde meydanda olacağını anlatan Güney, "Bu, bir darbe girişimi değil. Bu, bir katliamdır. Tarihinde hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti üniformasını giyen asker bile demeyeceğim onların dini, dili, ırkı yok, öyle bir insan da olamaz. Görülmemiş bir şey yaşadık. Korkmuyoruz, korkmayacağız. Dış güçlere, bizleri bölmek isteyenlere cevabımız hep bu olacak. Bizleri bölemeyecekler hiç bir zaman. Verecek bir canımız varsa onu veririz." ifadelerini kullandı.

Şehitlerden dolayı şarkı söylemek istemediğini belirten Güney, bestelediği ilahiyi seslendirdi.

Antalya Müftüsü Osman Artan ile meydanda toplananlar, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar için dua okudu.

İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ramazan Doğan'ın da vatandaşları selamladığı programda, Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu üyeleri meydandakilerle dua okudu.

Konuşmaların ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu.

Haber Ara