Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 02:31:27

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Antalya'nın Kumluca ilçesinde traktör ve iş makineleriyle konvoy yapılarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbeti öncesi mahalle muhtarları, traktör ve iş makineleriyle FETÖ'nün darbe girişimine tepki konvoyu gerçekleştirdi.

Konvoy, Gödene Caddesi, Ahmet Aliağa Bulvarı, Hali Çıvgın Caddesi ve Adnan Menderes Bulvarı'nda tur attı.

Konvoya katılan vatandaşlar, araçları Türk bayraklarıyla süslerken, özel hazırlanan ses cihazlarıyla traktör üzerinden şiir, ezan ve sela okundu.

Cumhuriyet Meydanı'na konvoyların önünde kortej yürüyüşüyle gelen muhtarlar, daha sonra meydanda devam eden demokrasi nöbetine katıldı.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, Kuran-ı Kerim, ilahi ve şiirler okundu, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için dua edildi.

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya, günlerdir devam eden demokrasi nöbetlerinin, söz konusu vatan, özgürlük ve milli irade olduğu zaman insanların nasıl birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olabileceklerinin en güzel göstergesi olduğunu söyledi.

Kumluca'da demokrasi nöbetlerini her gün farklı bir kurumun üstlendiğini ifade eden Çetinkaya, "Bu akşamki demokrasi nöbetimizin organizesini mahalle muhtarlarımız yaptı. Traktörleri ve iş makineleriyle bizlere demokrasiye nasıl sahip çıkacaklarını gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Demokrasi nöbetimiz, Cumhurbaşkanımız 'Tamam' diyene kadar devam edecektir." dedi.

Kumluca Muhtarları Derneği Başkanı ve Sarıcasu Mahallesi Muhtarı Mustafa Tüfekçi de FETÖ'nün darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadıklarını, demokrasiye sahip çıkmak, halkın iradesini ortaya koymak adına tepkilerini traktör konvoyuyla göstermek istediklerini kaydetti.

Eski Cami Mahallesi Muhtarı İbrahim Songur, birlik, beraberlik içerisinde demokrasiye sahip çıktıklarını dile getirdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara