Dolar

32,5542

Euro

34,8313

Altın

2.430,46

Bist

9.722,09

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 02:15:13

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tepkilerini göstermek için sokağa çıkan binlerce vatandaşın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki demokrasi nöbeti bu gece de devam etti.

Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde ve çevresinde nöbete devam eden, özellikle akşam saatlerinde sayıları artan vatandaşlar, Millet Camisi'nde namaz kılıyor.

Namazın ardından darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim ile dualar okunuyor.

15 Temmuz'dan itibaren demokrasi nöbetine devam eden genç-yaşlı, kadın-erkek ve çocuk binlerce vatandaş, meydanları terk etmemek için evlerinden battaniye ve semaverlerini de yanlarında getiriyorlar. Geceyi alanda geçiren vatandaşların çocukları da ilerleyen saatlerde, demokrasi, milli birlik ve beraberlik sloganları eşliğinde sarıldığı battaniyelerle uyuyor.

Vatandaşlara Kızılay, AFAD, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı da ikramlarda bulunuyor. Kurulan stantlarda su, çorba, kumanya, çay ve çocuklar için oyuncaklar da dağıtılıyor.

Haber Ara