Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-24 04:48:27

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "(FETÖ elebaşı Gülen) Eğer demokrasi varsa, eğer hak, hukuk varsa, 246 şehidimizin hakkı söz konusu ise teslim edin. Gelsin bakalım ne söyleyecek" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla Rabia Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Çelik, ilk günden itibaren meydanları boş bırakmayarak ülkesine sahip çıkan vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Cuntacıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortadan kaldırılmasıyla ilgili alçakça planlar yaptığını belirten Çelik, "Alçakça planlar diyorum çünkü alçakça planları ancak alçaklar yapar. Onlar, 'Skorsky helikopteri aldık, SAT komandolarını aldatarak aldık, yerlerini keşfettik, bu şekilde ateş edeceğiz, kurtuluşu mümkün değildir' diye zannettiler ancak Yüce Allah'ı hesaba katmadılar." diye konuştu.

Çelik, darbecilerden bazılarının kendilerini Yunan adalarına kaçarak kurtarmaya çalıştığını anımsatarak, vatandaşların bu askerlerden de hesap soracağını, bunun böyle bilinmesi gerektiğini dile getirdi.

Darbecilerin Adnan Menderes'i vatandaşların gönlünden alarak idam ettiğini anlatan Çelik, "Siz Özal'ı da bu memleketin sorunlarına neşter atayım' diye uğraşırken alıp götürdünüz. Siz, Muhsin Yazıcıoğlu'nu da belki alıp götürdünüz. Bunlar araştırılıp ortaya çıkarılacak. Bu memlekete kim çivi çakmaya çalıştıysa onlarla uğraşıp durdunuz, onları alıp götürdünüz. Siz, zannettiniz, 'Bu kadar şeyi yaptık, Tayyip Erdoğan'ı da yeriz' filan dediniz. Yedirmeyiz, yedirmeyiz." diye konuştu.

- "Hepimiz görevimizin başındayız"

Çelik, Erdoğan'ın darbe gecesi zor şartlar altında vatandaşlarla buluşmak için İstanbul'a geldiğini kaydederek, Erdoğan'ın vatandaşlarla inlerinden çıkan alçakların tekrar inlerine geri girmesini sağladığını ifade etti.

Türkiye'yi 30-40 yıl geri götürmek isteyen güruha karşı büyük başarı kazanıldığına dikkati çeken Çelik, "Geçmiş yıllarla mukayese yaptığımız zaman cumhurbaşkanı işinin başında, milletvekilleri Mecliste işinin başında, başbakan telefonda ülkenin yönetiminin başında, Bakanlar Kurulu Başbakanlıkta, hepimiz görevimizin başındayız. Ölümse ölüm, vız gelir, tırıs gider. Hiç kimse korkmadı. Özellikle güvenlik güçlerimizin o anarşistleri, milletimizin geleceğini karartmaya çalışanları nasıl derdest ettiğini her gece televizyonlarda izliyorsunuz, o gece de izlediniz. Ellerine, yüreklerine sağlık onların. Asker, polis, kim bu vatan uğruna, birliği, beraberliği, imanı uğruna mücadele ettiyse Allah ondan razı olsun." ifadelerini kullandı.

- "Rüyayı millete yaşattılar"

İhanet şebekelerinin güvenlik güçlerinin içine sızarak amaçlarına ulaşmaya çalıştığını vurgulayan Çelik, onlara insan diyemeyeceklerini, hatta hayvan demenin bile hayvanlara hakaret olacağını söyledi.

Türkiye'nin bugüne kadar çok düşmanla mücadele ettiğini ancak FETÖ gibi bir düşman ile ilk kez karşılaştığına işaret eden Çelik, şunları belirtti:

"İnanın böyle bir düşman Türkiye tarafından görülmedi. Rüyalarımızda görsek ki 'Böyle şeyler olacak' diye, vallahi rüyaya bile inanmazdım ama gerçekleri bırakın, bu rüyayı millete yaşattılar utanmadan, sıkılmadan. Rüyada bile olmaması gereken işlerdi bunlar. Ne adına, niçin? Yaptıklarını çıksın, millete açıklasınlar. Çıkın söyleyin, kime uşaklık yapıyorsunuz, amacınız nedir? Şimdi burada, bu bölgede 30 yıldır yaşanan terör olaylarının içinde bu şerefsizlerin payı nedir? Bunlar ortaya çıkacaktır Allah'ın izniyle. Bu milleti Türk, Kürt, Arap bilmem ne diye bölmeye çalışan, olmayan tezgahlar kurup bu milletin devletinden soğumasını sağlayan ve olmadık ihtilaflara vesile olan bunların payının ne olduğunu bu süreç ortaya çıkaracaktır. Hep beraber bunları göreceğiz."

- "Millet de yargı da hesap soracak"

Çelik, Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulmasında da söz konusu terör örgütünün payının ortaya çıkacağını vurgulayarak, bu terör örgütünün Türkiye sınırları dışında da aktif olduğunu kaydetti.

FETÖ terör örgütünün büyük bir çete olduğunu ifade eden Çelik, "Onun için sağlıklı bir yere götürmüş, oturtmuşlar. Orada güvenlik altına almışlar. Eğer demokrasi varsa, eğer hak, hukuk varsa, 246 şehidimizin hakkı söz konusu ise teslim edin. Gelsin bakalım ne söyleyecek? Hayır. Uzaktan kumandalı, binlerce kişinin zihnini iğfal ederek binlerce kardeşimizin yaralanmasına, yüzlercesinin de şehit olmasına vesile oldular. Allahlarından bulsunlar diyorum ve bulacaklar. Millet de yargı da hesap soracak, artık Türkiye bir daha bu badirelere dönmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğe Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan ve Mehmet Akyürek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de katıldı.

Haber Ara