Dolar

32,4991

Euro

34,9212

Altın

2.423,30

Bist

9.722,09

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-24 01:30:25

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Hakkari'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Valilik önünde akşam saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 5 bin kişi, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Alanda darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme Hakkari seninle", "Hakkari sizinle gurur duyuyor", "Millet burada darbeciler nerede", "Vatan sana canım feda", "Darbeye hayır"," İdam isteriz" şeklinde sloganlar attı.

Etkinlikte konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, ilk günden bu yana meydanları bırakmayan Hakkarililere teşekkür etti.

Alınan OHAL kararının tamamen halkın menfaatine yönelik olduğunu belirten Toprak, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu daveti emir kabul edip meydanları doldurduğunuz için devletim ve Sayın Cumhurbaşkanım adına sizlere teşekkür ediyorum.Devletimiz bir karar aldı. Demokratik kurum ve kuralların işlenmesi, anayasal düzenin korunması için bir karar alındı. Buda tamamen halkımızın menfaatine bir düzenlemedir. Valilerin yetkileri de genişledi. Sizin menfaatiniz, halkımızın menfaati gözetilerek kullanılacaktır. Daha huzur ve güven içinde olmanız için bu yetkiler kullanılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu tamamen halkımızın menfaatine bir düzenlemedir. O yetkilerde Allah'ın izniyle o şekilde kullanılacaktır. Bu kutsal demokrasi nöbetini Sayın Cumhurbaşkanımızdan ikinci bir emir gelene kadar aynı şekilde devam ettirmenizi istiyorum."

Haber Ara