Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-23 15:59:57

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler
Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pakistan'daki faaliyetlerine ilişkin "Tüm kardeş ülkelerden olduğu gibi Pakistan'dan da talebimiz bu terörist organizasyon ile bağı bulunan okulların bir an önce kapatılmasıdır." dedi.

Girgin, Pakistan gazetelerinin yöneticilerini elçilik binasında ağırlayarak FETÖ darbe girişimine ilişkin bilgi verdi. Darbe girişiminin yaşandığı geceden basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntüleri editörlere izleten Girgin, bazı batılı medya kuruluşlarının darbe yanlısı yayınlarını da editörler ile paylaştı.

Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesinin ülke bu virüslü yapıdan tamamıyla kurtulana kadar devam edeceğini vurgulayan Girgin şunları kaydetti:

"Türkiye maalesef 15 Temmuz gecesi tarihindeki en büyük ihanet ile karşı karşıya kalmıştır. Ancak milletimiz darbe karşıtı güvenlik güçleri ile birlikte demokrasiyi ve ülkesini savunmasını bilmiştir. Bu sayede Türkiye'de işlerin daha da kötüye gitmesini bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Darbe girişiminin ardından birtakım batılı medya kuruluşlarının yaptığı yayınlar ise tamamıyla ikiyüzlülüktür. Bu yayınlar asla kabul edilemez ve mazur görülemez. Başarısızlığa uğratılan darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal ise sadece bu terörist yapı ile daha etkin mücadele etmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından ilan edilmiştir. Bu ilanın yapıldığı vakitlerde Fransa'da devam eden Olağanüstü Hal uygulamasının 6 ay daha uzatılması kabul edilmiştir. Ancak görüyoruz ki Fransa'nın bu uzatmasına kimse ses etmez iken Türkiye'nin haklı girişimleri acımasızca eleştirilmektedir. Bu maalesef tamamıyla çifte standarttır. "

Konuşmasının devamında Pakistan'da halen faaliyetlerine devam eden FETÖ bağlantılı okulların kapatılması için bu ülke makamları ile gerekli temaslarda bulunduklarını ifaden eden Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pakistan, her alanda devam edegelen yakın işbirliğimiz, sevinçte ve kederde kader birliğimiz ile bizler için kardeş ülkedir. Burada halen FETÖ ile bağlantılı okullar faaliyetlerini sürdürüyor. Bu başarısızlığa uğratılan darbe girişiminin arkasındaki bir numaralı sorumlu Fetullah Gülen ile bağlantılı olduğu bilinen Pakistan'daki okulların da faaliyetlerinin durdurulması için gerekli girişimlerimizi çok daha yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Pakistan'da FETÖ yapılanması ile ilişki içerisinde olan okulların kapatılması talebini Pakistan makamlarına daha önce olduğu gibi yeniden ilettik. Tüm kardeş ülkelerden olduğu gibi Pakistan'dan da talebimiz bu terörist organizasyon ile bağı bulunan okulların bir an önce kapatılmasıdır. En kısa zamanda da sonuç alacağımızı umuyorum." şeklinde konuştu.

Pakistan'da FETÖ ile bağlantılı 20'den fazla okul bulunuyor.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara