Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 22:39:25

FETÖ'nün darbe girişimi
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada, gözaltına alınarak adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edilen gazeteci Bülent Mumay, serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve savcılıkça adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edilen gazeteci Bülent Mumay'ın, hakimlikteki işlemleri tamamlandı.

Nöbetçi hakimlik, savcılığın adli kontrol talebini reddederek Mumay'ın serbest bırakılmasına karar verdi. Kararın ardından serbest kalan Mumay'ı, ailesi ve arkadaşları karşıladı.

Öte yandan, tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen diğer 20 gazetecinin ise sorgusu sürüyor.

Mumay'ın savcılık sorgusunda, 'Fetullah Gülen cemaati hakkında bilgim vardır. Söz konusu cemaatle herhangi bir bağım yoktur. Bu terörist gruba bağlı herhangi bir yayın organında görev almadım. Benim bağlı olduğum tek kurum Türkiye Gazeteciler Cemiyetidir. Söz konusu cemaat terör örgütü olarak kabul edilmeden önce yani 2011 yıllarında cemaatin hazırladığı kumpaslar sonucu gözaltına alınan, tutuklanan arkadaşlarıma destek olan, bu yönde yazılar yazan sosyal medyada paylaşımlarda bulunan bir gazeteciyim. FETÖ medya yapılanmasından değilim. Bu anlamda tarafıma isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum' dediği öğrenildi.

Haber Ara