Dolar

32,3668

Euro

34,9408

Altın

2.325,85

Bist

9.123,44

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 16:54:34

FETÖ'nün darbe girişimi
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında uçakların kalkmasının önlenmesi için 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığının elektriklerinin kesildiğini, tedbir amaçlı olarak kesintinin sürdüğünü bildirdi.

Çelik, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, 15 Temmuz'da darbe girişimini haber aldıklarında vakit kaybetmeden belediye olarak üzerilerine düşeni yerine getirmek için gayret gösterdiklerini anlattı.

Kentin yöneticileriyle birlikte emniyet müdürlüğünde oluşturulan kriz merkezinden süreci yönetmeye çalıştıklarını söyleyen Çelik, "15 Temmuz'da 12. Üs'te uçakların kalkışını engellemek için elektrikleri kestik. Havaalanının askeri kısmına tedbir amaçlı olarak halen elektrik verilmiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından vakit kaybetmeden vatandaşların meydanda toplanmasını sağladıklarını ifade eden Çelik, o günden beri vatandaşın darbeye karşı tepkisini ortaya koyabilmesi için diğer belediyelerle iş birliğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda organizasyon yaptıklarını aktardı.

Çelik, belediyelere ait iş makinelerini koruma amaçlı olarak gerekli yerlerde konuşlandırdıklarını, diğer taraftan belediye hizmetlerinin aksamadan sürmesi için gayret gösterdiklerini kaydetti.

- "Askeri tesislerin yerleşim yeri dışına alınması için çalışma yapıyoruz"

Darbeye karşı ortak tavır ortaya koyabilmek için tüm parti gruplarının ve il başkanlarının katılımıyla belediye meclisinde ortak açıklama yaptıklarını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Bir taraftan vatandaşın darbeye karşı ortak tavır koyması için organizasyonlar yaptık. Diğer taraftan hayatın normal akışına dönmesi için belediye hizmetlerimizi sürdürdük. Kent merkezindeki askeri birlik ve tesislerin yerleşim yerleri dışına alınması için de çalışma yürütüyoruz. Bazı askeri birliklerle ilgili bu anlamda zaten çalışmamız vardı. Şu an bunların envanterini çıkarıyoruz. Bu girişim Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın dik duruşu ve halkın ilk andan itibaren ortaya koyduğu irade sayesinde bertaraf edildi. Bundan sonra da tepkimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in FETÖ'ye destek verenlerle ilgili açıklamasını hatırlatan Çelik, "Bu oluşumun altında ibadet, ortasında ticaret, üstünde ihanet olduğu söyleniyordu. Ben de bunları Haşhaşiler ve uyuşturucu bağımlılarına benzetiyorum. Altında içiciler, ortasında satıcılar ve üstünde baronlar var." ifadelerini kullandı.

Çelik, belediye bünyesinde FETÖ ile bağlantısı olan personel ile ilgili çalışmalarına yönelik soru üzerine, bu konuda zaten 2 yıldır etkin çalışma yürüttüklerini, bağlantısı ortaya konan personelin ilişiğini kestiklerini sözlerine ekledi.

Haber Ara