Dolar

32,5578

Euro

35,0106

Altın

2.438,00

Bist

9.766,13

FETÖ çözüm sürecini böyle sabote etmiş

FETÖ'nün ülkemiz üzerinde yaptığı tahribatın büyüklüğü her geçen gün daha fazla anlaşılıyor. Örgütün çözüm süreci üzerinde oynadığı büyük oyun da bu tahribatın örneklerinden birini oluşturuyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 11:21:36

FETÖ çözüm sürecini böyle sabote etmiş

15 Temmuz kanlı darbe girişimi ile içinde bulunduğu ihanetin tüm boyutları ortaya çıkan kanlı terör örgütü FETÖ'nün Türkiye üzerinde oynadığı oyunlar da bir bir gün yüzüne çıkıyor. Fethullahçı Terör Örgütü'nün çözüm sürecini nasıl sabote ettiği ve Kürt vatandaşları dışlayıp kışkırtarak terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürdüğü gerçeği de FETÖ oynadığı oyunlardan sadece biri. 

Sabah'ın haberine göre; FETÖ'nin çözüm sürecini etkisiz kılmak için yaptığı faaliyetleri anlatan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Muharrem Erbey ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun konuyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. 

AKADEMİZYENLER FETÖ İHANETİNİ ANLATTI

Amerika'nın Sesi (VOA) haber sitesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) çözüm sürecini olumsuz etkilediği ile ilgili iddiaları haberine taşıdı. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Muharrem Erbey ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun'un yorumlarıyla FETÖ'cü hainlerin çözüm sürecini nasıl sabote ettiği anlatıldı.

192 sanık KCK ana davasının sanıklarından dönemin İHD Şube Başkanı Avukat Muharrem Erbey, KCK operasyonlarıyla ılımlı isimlerin önünün kesildiğine dikkat çekti. FETÖ'nün Kürtlere sempatiyle bakmayan bir yapı olduğunu vurgulayan Erbey şu tespitlerde bulundu:

HER ŞEYİ MÜBAH SAYDILAR!

Fethullahçı Terör Örgütü Kürtleri siyasetin dışında tutmaya çalışan, biat etmeye zorlayan, Türkleştirmeye çalışan, bunu yaparken kendi çıkarı için her şeyi mubah sayan bir yapılanma.

BİZ BÜTÜNLEŞTİRİCİ BİR FİKRE SAHİPTİK

Biz Diyarbakır'da yaşayan, Kürt meselesinin barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini söyleyen, ülkenin bölünmeden, şiddete meyletmeden, silahların tümüyle toprağa gömülmesi gibi bir fikre sahiptik.

AK PARTİ'NİN DEVRE DIŞI KALMASI İÇİN UĞRAŞTILAR

Fethullahçı Terörö Örgütü Kürt meselesini AK Parti'nin çözmesini istemiyordu. Bir şekilde AK Parti devre dışı kalsın, Fethullahçı Terör Ötgütü ve Amerika üzerinden çözülsün yaklaşımı hakimdi.

BİR SÜRÜ EL İŞİN İÇİNE GİRDİ

Biz öteden beri bu bölgede yaşayanlar olarak sorunu Türkiye Cumhuriyeti ve Kürtler arasında çözülmezse uluslararası güçler devreye girer, onlar devreye girerse olay farklı boyutlara ulaşır dedik. Her zaman diyorduk, bu sorun Kürtler ve Türkler ve onların yöneticileri arasında çözülmeli. Öyle boyuta geldi bir sürü el işin içine girdi.

FETÖ'NÜN ASIL AMACI...

Gülen Amerika'da kalıyor onlarla içli dışlılığını kimse inkar edemez. Gülen onlarla uzlaşabilir, çalışabilir, bunlar bizim meselemiz değil. Bizim odaklandığımız mesele Kürt meselesinin çatışma olmadan çözülmesiydi. FETÖ'nün asıl amacı hükümeti çözüm sürecinden uzaklaştırmaktı.

Haber Ara