Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

'FETÖ' bahanesiyle dolandırıcılık

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir kadın, banka hesabının FETÖ üyeleri tarafından ele geçirildiğini söyleyen dolandırıcılara 100 bin lira ile ziynet eşyası kaptırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 11:14:53

'FETÖ' bahanesiyle dolandırıcılık

Süleymanpaşa ilçesinde bir kadın, kendisini telefonla arayıp "Banka hesabını Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri ele geçirdi" diyen dolandırıcılara 100 bin lira ile yaklaşık 15 bin lira değerinde ziynet eşyasını kaptırdı.

AA'dan alınan bilgiye göre, 100. Yıl Mahallesi'nde yaşayan Müzeyyen Güder'i (65) telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, banka hesabının FETÖ üyeleri tarafından ele geçirildiğini söyleyerek kendisinden para istedi.

Söylenenlere inanan Güder, bankadan çektiği 100 bin lirayı ve evdeki 15 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını daha sonra eve gelen ve kendilerini polis-savcı olarak tanıtan zanlılara verdi.

Dolandırıcıların ertesi gün yeniden arayarak evini satmasını ya da bankadan kredi çekmesini istemesi üzerine, bir avukat yakınına danışan Güder, dolandırıldığını fark ederek polise başvurdu.

Yaşlı kadının ihbarının ardından harekete geçen Tekirdağ Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Güder'e dolandırıcıları para vermek için eve çağırmasını söyledi.

Polis, Güder'in evine parayı almak için gelen A.Ö'yü gözaltına aldı. Şüphelinin emniyetteki ifadelerinden yola çıkan ekipler, olayla ilgili Mustafa D. ile M.D'yi de yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edilen zanlılar, çıkarıldıklarını mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerin daha önce de Samsun, Yalova ve Çorlu'da yaklaşık 250 bin liralık dolandırıcılık olayına karıştığı öğrenildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara