Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

FETÖ aleyhindeki en önemli delili etkisizleştirme peşinde

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasıyla FETÖ'nün yapılanmaları bir bir çökertiliyor. Yürütülen mücadeleye karşı FETÖ'nün yeni taktiği ByLock soruşturmalarını sulandırarak delil olmaktan çıkarmak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-21 09:41:24

FETÖ aleyhindeki en önemli delili etkisizleştirme peşinde

FETÖ'ye yönelik operasyonlar sürerken, Fetullahçılar soruşturmaları etkisizleştirmek için yeni taktikler uygulamaya başladı. Balyoz davası sanıklarından Emekli Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Ahmet Zeki Üçok, FETÖ'nün ByLock'u delil olmaktan çıkarmaya çalıştığını bildirdi.

Ahmet Zeki Üçok, Aydınlık'a yaptığı değerlendirmede şu anda FETÖ soruşturmalarında en önemli delillerden birinin ByLock olduğunu bildirdi. Örgütün de bunun farkında olduğunu kaydeden Üçok, "Şu aralar birileri ByLock'u etkisiz kılmak için çalışıyor. ByLock listeleri ile ilgili kuşku yaratma çabası öne çıkmış durumda . Bu iş sulandırılarak ByLock'u delil olmaktan çıkarma girişimi var" dedi.

Açıklanan son listelerin içinde bırakın FETÖ'cü olmayı, FETÖ ile mücadelesi ile tanınan bazı isimlerin de konduğunu vurgulayan Üçok, "Örneğin FETÖ'ye karşı mücadelesi ile bilinen Korgeneral Ata Kalkan bunlardan biri. Ata Kalkan'ın adı da listeye sokulmuş. Ama telefonunda yapılan incelemede Ata Kalkan'ın telefonunda ByLock tespit edilemedi. Bunun bir açıklaması olmalı" diye konuştu.

MİT AÇIKLAMA YAPMALI

ByLock listelerini veren kurumun MİT olduğunu hatırlatan Ahmet Zeki Üçok şunları söyledi:

"MİT bu konuda açıklama yapmalı. FETÖ ile mücadele eden Korgeneral Ata Kalkan'ın adı o listeye nasıl girdi buna açıklık getirmeli. Bilinçli ve organize bir hareket seziliyor. FETÖ soruşturmalarına güven sarsılmaya çalışılıyor. Kamuoyunda kafa karışıklığı yaratılıp soruşturmalara desteğin azaltılması amaçlanıyor. FETÖ ile mücadele edenler FETÖ'cü diye bertaraf edilmeye çalışılıyor."

Ahmet Zeki Üçok Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda da bu konudaki tepkisini dile getirdi. Üçok'un paylaşımlarında bir belge yayınlayarak şu ifadeleri kullandı:

"MİT'in ByLock kullanıcısı dediği Korgeneral Ata Kalkan'ın telefonunda ByLock tespit edilememiş. MİT'e soralım; Sayın Fidan neler oluyor sizin oralarda? Sayın Başbakan, bir Korgeneral'in ByLock kullanması çok vahim bir şeydir, ancak MİT'in ByLock kullanmayan korgenerali ihbar etmesi vatana ihanettir."

Haber Ara