Dolar

32,5826

Euro

34,6676

Altın

2.526,49

Bist

9.524,59

Fethiye'de tokalaşma krizi

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında tokalaşma krizi yaşandı. Belediye Başkanı Behçet Saatcı, kabul töreninde CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu'nun elini sıkmadı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 13:43:57

Fethiye'de tokalaşma krizi
Muğla'nın Fethiye ilçesindeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında tokalaşma krizi yaşandı. Belediye Başkanı Behçet Saatcı, kabul töreninde CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu'nun elini sıkmadı.

Muğla'nın Fethiye İlçesinde Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreninin ardından Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık beraberinde Garnizon Komutanı Personel Yarbay Cem Öztürk, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San kaymakamlık makamında kutlamaları kabul ettiler. Tebrigatları kabul törenine Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay, Fethiye Muharip Gaziler ve şehit aileleri yardımlaşma derneği başkanı Süleyman Şahin, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar. CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Cem Öztürk'ü tebrik edip ellerini sıktıktan sonra Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın bayramını kutlayıp elini uzattı. Ancak Saatcı, uzatılan eli sıkmadı.

Yaklaşık 20 dakika süren kutlamanın ardından Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık gazetecilere zafer bayramıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kaymakam Ekrem Çalık, "Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan cumhuriyetimiz 15 Temmuz'da ikinci bir zafer bayramı yaşatılmıştır. Amerika ve dış güçlerin Türkiye üzerindeki oyunları içimizdeki düşmanların darbe girişimine rağmen halkımız şehitler ve gaziler vererek ülkemizin bölünmesine fırsat vermemiş cumhuriyetimiz korunmuştur" dedi.

SAATCI ALEYHİNDE AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Fethiye'de son günlerde yaşanan "su fiyatı" tartışmalarıyla ilgili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın, şark kurnazlığı yaparak kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ileri sürmüştü. Ayrıca Kullukcu Behçet Saatcı'nın bir belediye meclis üyesinin FETÖ operasyonları kapsamında gözaltında olduğunu iddia etmişti. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da sosyal medya hesabından sert şekilde cevap vermişti.

CHP İLÇE BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, ilçe başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada son günlerde gündemde yer alan "su fiyatlarıyla" ilgili tartışmalarının Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın gündemde kalma çabalarının sonucu olduğunu belirtti. CHP Fethiye İlçe Başkanlığında gazetecilere açıklama yapan CHP Fethiye İlçe Başkanı Kullukçu, başkan Saatcı'nın 2014 yerel seçimlerinden önce Fethullahçı terör örgütü cemaatine ve diğer cemaatlere abonesiz olarak su verilip verilmediğini sordu. Kullukçu ayrıca Fethullah Gülen cemaati ve diğer tarikatlar ve cemaatler ile yerel seçimlerde bir seçim pazarlığı yapılıp yapılmadığı, yapılmışsa bunun karşılığında ne verildiğini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Demokrat Partili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın cevaplaması için şunları sormuştu:

"Sayın belediye başkanımız bundan 7 ay önce ifade ettiği fakat her nasılsa 15 Temmuz darbe girişiminden sonra basına düşen tarikat ve cemaatlerin ne kadar zararlı olduğuna ilişkin açıklamaları bulunmuştur. Biz sormak istiyoruz. Acaba kendi döneminde tarikat ve cemaat yurtlarına abonesiz olarak ücretsiz su verilmiş midir? Verilmişse niye verilmiştir? Bunun karşılığında da ne alınmıştır? Yine Fethullah Gülen cemaati ve diğer tarikatlar ve cemaatler ile yerel seçimlerde bir seçim pazarlığı yapılmış mıdır? Bunun karşılığında bir bedel ya da rant verilmiş midir? Haklı olarak biz bunların Fethiye kamuoyuna açıklanması gerektiği düşüncesindeyiz. Eğer siz bir seçim pazarlığı ya da o tarikat ve cemaatten bir şey elde etmek adına bu tarikat ve cemaat yurtlarına abonesiz olarak ücretsiz su vermişseniz bunun bir cevabı olmalıdır" sorularını yöneltti.

İlçe Başkanı Kullukçu'nun açıklamasının ardından bir gazetecinin Fethiye'de de yürütülen FETÖ operasyonlarına yönelik sorusuna Kullukçu; "Bizimde kafamızda bazı soru işaretleri oluyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fethullah Gülen Terör Örgütü soruşturması kapsamında bir soruşturma yürütülüyor. O soruşturma gereğince Fethiye'den de meclis üyesi, avukat, doktor, iş adamı, öğretmenler bu soruşturma kapsamında gözaltı kararları verildi. Soruşturma gizli olduğu için bizimde soruşturmayı izlemekten başka yapacak bir şey yok.

Ancak sormadan da geçemiyoruz; FETÖ kapsamında gözaltına alınan sayın belediye başkanımız Behçet Saatçı'nın listesinden Fethiye Belediye Meclisi üyesi olan kişi acaba Fethullah Gülen cemaatini temsilen mi Fethiye Belediyesine girdi? Fethullah Gülen cemaatinin oylarının alınması noktasında bir cemaat mensubu olarak Fethiye Belediyesine girip girmediği noktasında bizimde kendi içimizde soru işaretlerimiz, bunları sorgulamamız mümkün. Elbette Fethiye kamuoyunda bu yönde kendisini tatmin edecek açıklamalar bekleyecektir. İnşallah öyle değildir. İnşallah bir cemaatin ya da tarikatın oyunu almak adına bu kişiler Fethiye Belediye Meclis üyesi olmamıştır.

SAATCI DA ŞÖYLE CEVAP VERMİŞTİ

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu'ya sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada; "Pavlov psikolojisiyle hareket edip, durumdan vazife çıkarmaya çalışan zavallı bir şahsiyet aklınca bizi karalayacak. Bak biçare; şu an tüm abone kayıtları, belgeler MUSKİ'nin elinde yani 2014 yılından önce yaptığımız ne varsa elinizde. Yaptığın iş gereği adliyenin yolunu bilirsin. Git gereğini yap. Bir meclis üyesinin gündemdeki soruşturma ile ilgili olarak gözaltına alınması ve bu yolla tarafımıza ulaşma gayreti, zavallı bir akıl ürünüdür. Makam, mevkii için, mesleğinin ahlaki kurallarına hiçe sayan, masumiyet ve cezaların şahsiliği prensibini çiğneyen, kendi çıkarları için insanlara her türlü iftirayı atan, çaresizlikten ne yapacağını şaşıran zavallıların sözcülüğüne savunan zat, unutma ki, şerefle bitirilmesi gereken en asil görev hayattır dedi. Ne kadar çırpınırsanız çırpının. Beşkaza kamuoyu neyin ne olduğunun farkında. Senin de kimlerin sözcülüğünü yaptığını elbet bu halk biliyor. Yaşadığınız, ekmeğini yediğiniz Fethiye'nin çıkarları yerine, siyasi çıkarlarını gözeten, Beşkaza'nın menfaatlerini kişisel çıkarlarına tercih eden, tavırlarınızın cevabını, elbet zamanı gelince saygıdeğer Fethiyeliler verecektir. Yaptığınız her türlü karalama ve ahlaki değerden yoksun iftiralar, Fethiyelilerin pahalı su tükettiği gerçeğini değiştirmeyecektir. Azıcık aklınız var ise, yaptığınız yanlışlardan dönersiniz. Yanlıştan dönmek de elbette bir erdemdir" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara