Dolar

32,5245

Euro

34,7521

Altın

2.490,25

Bist

9.524,59

Fenerbahçe, Norveç deplasmanında avantaj peşinde

Fenerbahçe, Norveç deplasmanında avantaj peşinde

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 12:03:54

Fenerbahçe, Norveç deplasmanında avantaj peşinde
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. haftasında yarın Norveç'in Molde takımıyla deplasmanda oynayacağı maçı kazanarak gruptan çıkma yolunda avantaj yakalamak istiyor.

İlk 4 maç sonunda 5 puanla 2. sırada bulunan Fenerbahçe, gruptan çıkmayı garantileyen Molde'ye konuk olacak. Gruba Norveç temsilcisine sahasında 3-1 yenilerek başlayan sarı-lacivertliler, daha sonra çıkışa geçti. Celtic'le İskoçya'da 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, Ajax'ı İstanbul'da 1-0 mağlup etti. Ajax deplasmanından da 1 puan alan sarı-lacivertliler, haftaya 5 puanla 2. sırada girdi.

Grubun sürpriz takımı Molde ise 4 maç sonunda gruptan çıkmayı garantiledi. Norveç ekibinin 10 puanı bulunuyor.

Molde ile Fenerbahçe arasındaki maç yarın TSİ 22.05'te Aker Stadyumu'nda oynanacak. Zorlu maçı Çek Cumhuriyeti'nden Miroslav Zelinka yönetecek.

- Fenerbahçe garantileyebilir

Fenerbahçe, grup maçlarının bitmesine 1 hafta kala gruptan çıkmayı garantileyebilir.

Sarı-lacivertliler, Norveç deplasmanında 3 puan alması durumunda İskoçya'da oynanacak Celtic-Ajax maçından gelecek haberi bekleyecek. Fenerbahçe'nin kazanması ve Celtic-Ajax maçının berabere bitmesi durumunda sarı-lacivertliler son karşılaşmalar öncesi 2. tura çıkmayı başaracak.

Sarı-lacivertliler, İskoçya'daki maçtan beraberlik çıkmaması durumunda 2. tur şansını son hafta Kadıköy'de oynayacağı Celtic karşılaşmasına bırakacak.

Öte yandan sarı-lacivertlilerde Raul Meireles ve genç futbolcu Hakan Çinemre dışında sakat futbolcu bulunmuyor. Geçirdiği operasyondan sonra dün takımla çalışmalara başlayan Caner Erkin'in de Molde maçında riske edilmeyeceği öğrenildi.

- Molde'de hava soğuk

Fenerbahçe'yi Norveç'te soğuk bir hava bekliyor.

Karşılaşma Norveç'in kuzeybatısında Norveç Denizi'nin kıyısında bulunan Molde şehrinde oynanacak.

Kış aylarının oldukça soğuk geçtiği şehirde maç saatinde havanın 4 derece olması bekleniyor. Sarı-lacivertliler, Molde'de İstanbul'a göre yaklaşık 12 derece daha düşük bir havada mücadele edecek.

Yerel saatle 21.05'te oynanacak maç sırasında ise hafif yağış olabileceği belirtildi.

- Fenerbahçe'nin bu sezon 21. maçı

Sarı-lacivertliler, bu sezon 21. resmi maçına çıkacak.

İki yıl aranın ardından Avrupa kupalarında tekrar mücadele eden sarı-lacivertliler, sezona yoğun maç trafiğiyle başladı. Fenerbahçe, 4 ayda Avrupa'da ve ligde 20 resmi maç oynadı. Sarı-lacivertililer bu maçlarda 11 galibiyet elde ederken, 6 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında ise bu sezon 9. maçını oynayacak.

- Norveç'te lig bitti

Fenerbahçe'nin rakibi Molde, Norveç'te liglerin bitmesi nedeniyle 18 gün sonra resmi bir maça çıkacak.

Hava şartlarından dolayı diğer Avrupa liglerine göre 6 ay önceden tamamlanan Norveç Ligi'nde Molde en son maçını 8 Kasım'da oynadı. Avrupa'da gösterdiği başarılı grafiği lige yansıtamayan Molde, Norveç Ligi'ni şampiyon Rosenborg'un 17 puan gerisinde 6. sırada tamamladı.

Molde, Avrupa'da ve liginde oynadığı son 8 maçta ise kaybetmedi. Molde, oynadığı son 7 resmi maçı da kazanmayı başardı.

Haber Ara