Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Fenerbahce Kulubu Baskani Yildirim:

Fenerbahce Kulubu Baskani Yildirim:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 02:31:37

Fenerbahce Kulubu Baskani Yildirim:
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli ekibin Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor'a deplasmanda 4-2 yenildiği maçta kötü bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Müsabakanın ardından stattan çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Aziz Yıldırım, "Bizim takım kötü oynadı ve yenildi. Antalya'ya öylesine turistik geldik. Öyle olunca yenildik tabi. Olsun, daha uzun zaman var. Kendilerine gelirler. İnşallah bugün ders çıkarır ve bundan sonraki maçları kazanırlar" dedi.

Maçın hakem yönetimine de tepki gösteren Yıldırım, ilk 15 dakikada 3 hata yapıldığını savunarak, "Genç hakemleri destekleyelim diyoruz hep. Bugün Ali Palabıyık iyi mi yönetti? Aynı şeyleri söylemenin anlamı yok" diye görüşlerini aktardı.


- Galatasaray için çok sert sözler


Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in UEFA Finansal Fair Play kriteleri konusunda verdiği bir röportajdaki sözlerini hatırlatarak, oldukça sert konuştu.

Özbek'in, şike yapmadıkları ve farklı skorlarla yenilmedikleri için UEFA'dan ceza beklemediği yönündeki sözlerine değinen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray'ın başkanı bir şeylerden bahsetmiş. Şike konusundan, kriterlerden bahsetmiş. Cahilce işler bunlar. Mali kriterlerin belli kuralları var. Bunun sportif tarafla ilgisi yok. Gelir ve giderlerle ilgilidir. Bunla ilgili bir sıkıntı varsa, doğru yapmamışsanız, ceza alırsınız. Geldiler bizi de incelediler. Fenerbahçe'nin hiçbir ceza almayacağını buradan ben söylüyorum. Çünkü Fenerbahçe alacaklı."

"Fenerbahçe şike yapmadı. Şikenin en kralını Galatasaray Kulübü yapmıştır. Tarihlerine iyi baksınlar" diyen Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankaragücü maçındaki 8-0, Malatya'ya giden arabalar... Eskişehirspor maçında kaleciye hangi yöne topu atacağı hikayeleri, Bursa'da kaleci ayarlamaktan dolayı mahkemeye düşmek... Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz 2011'de Türkiye'nin yaşadığı bir ihtilalin içinde kumpasla yargılanmıştır. Şimdi karar bozuldu ve yeniden yargılanıyoruz. Hepimiz için de beraat istendi. Yargıtay onamadığı için şu anda ortada. Yargıtay onadıktan sonra Fenerbahçe olarak ve şahıslar olarak en başta ben, TFF'ye, o günkü kişilere, UEFA'ya davalar açacağız. Bugün Juventus'un bu davlar sonucu nerelere geldiğini biliyoruz. 'UEFA çatırdayacak' dedim. Çatırdadı mı? Çatırdadı. Biz şike yaptıysak bir tane somut şey söylensin."

Geçmişte A Milli Futbol Takımı'nın ve Beşiktaş'ın da 8 gol yediğini hatırlatan başkan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"O zaman hepimiz üzüldük. Galatasaray Başkanı unutmasın. Fenerbahçe de onlara 6 tane attı. Böyle neticelere sevinmesinler. Sporda hepsi olabilir. Bugün 4 yedik mesela. Karalamayı bıraksınlar. Hesaplarını doğru yapsınlar. Şike arıyorlarsa tarihlerine baksınlar. Bu ülkeye şikeyi getiren Galatasaray Kulübüdür. Dili açıldı başkanın. Herhalde, 'Böyle saldır, makbul adam olursun' dediler. Olamazsın, haberin olsun. Sonra söylediklerini adama yuttururlar. Fazla da beni kızdırmasınlar. Ayıp. Mahkemeler biter, ondan sonra ne istiyorsan söylersin. Bizim Galatasaray'la ilgili, UEFA durumuyla ilgili hiçbir ifademizi duydunuz mu? Sorun kendilerinindir. İşin içinden çıkamayınca, bunları unutturmak için bizlere saldırıyorlar. Bunu savunuyorlarsa, şike diye yorum yapıyorlarsa, kumpasla onların da bir ilgileri var demek ki. Rekabet ayrı ama bu şekilde söylemek ayıp."


- "Amed Sportif Faaliyetler'i tebrik etmek lazım"


Aziz Yıldırım, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalindeki rakipleri Amed Sportif Faaliyetler'in tebrik edilmesi gerektiğini söyledi.

Yöneltilen bir soru üzerine, yurt dışında bulunacak olmasından dolayı Diyarbakır'daki ilk maça gidemeyeceğini vurgulayan Yıldırım, "Yönetici arkadaşlarımız takımla birlikte gidecekler. Olayı fazla büyütmeyin. Kupada son 8 takım arasına kaldığı için Amed Sportif Faaliyetler'i tebrik etmek lazım. İmkansızlıklar içindeki bir 2. Lig takımının bu noktaya gelmesi iyi bir şey. Biz spor yapıyoruz. Siyasetle ilişkimiz yoktur. Fenerbahçe bizim üst kimliğimizdir. İçinde her türden vatandaş vardır. Futbolun güzelliğini göstermek için gideceğiz. Yenmişiz, yenilmişiz hiç önemli değil. Önemli olan, oraya gidip Diyarbakır'a Fenerbahçe sevgisini taşımak" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Ara